NA LICU MESTA<>
062012<><>

Član porodice

Samsung prezentacija, TC „Ušće”, 9. maj

Televizor postaje sve „pametniji”, centar kućne zabave i, kako to u Samsungu kažu, sve više postaje kao „član porodice”. Na prezentaciji novih modela LCD TV serije 7 i 8, kao i plazma TV serije 8 ovog proizvođača, uverili smo se da centralna sprava dnevne sobe dobija sve veću količinu sadržaja, ali i inteligencije, čime sve više opravdava naziv „Smart TV”. Vašim televizorom sada možete da upravljate izgovaranjem komandi, a zahvaljujući ugrađenoj kameri on može i da vam prepozna lice, a pokrete rukom da pretvara u upravljanje pokazivačem na ekranu.

Smart TV aplikacije postoje odavno, sve više ima i lokalnih aplikacija koje su zanimljive upravo vlasnicima televizora sa naših prostora. Međutim, ugrađena kamera i interaktivnost novih modela omogućavaju i da same aplikacije budu interaktivne, pa tako postoji, na primer, fitnes trener koji vas vodi kroz vežbe, a edukativne aplikacije i igre za decu omogućavaju interakciju, a ne samo puko posmatranje ekrana. Aplikacija Family Story takođe je veoma interesantna jer omogućava da članovi porodice međusobno razmenjuju poruke i slike preko Smart TV-a, tako da ceduljice ukućana zalepljene na frižider postaju stvar prošlosti.

Raste i broj lokalnih aplikacija za Samsungove pametne televizore. Novitet su aplikacije „Srbija od srca” (promocija turizma kroz fotografije Ivana Strahinjića) i „Abeceda” (dečja aplikacija za učenje slova). Pored ostalog, najavljena je i aplikacija Turističke organizacije Beograda, kao i aplikacija koja za temu ima srpske narodne umotvorine, a do kraja godine biće ukupno dvadesetak lokalnih aplikacija.

Samsung je predvideo „Smart evolution” . U pitanju je paket unapređenja ovogodišnjih modela koji će, kako se zna, biti dostupan 2013. godine. Tako se aparati serije 7 i 8 neće zadržati na sadašnjim mogućnostima, već će u njih moći da se dodaju sve funkcije koje u međuvremenu budu razvijene. Naravno, to se odnosi na funkcionalnosti u okviru hardverskih mogućnosti aparata, dok svet aplikacija u međuvremenu raste iz dana u dan.

Tihomir STANČEVIĆ

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nanomaterijali

 TRŽIŠTE
Proizvođači mobilnih uređaja
Poplave na Tajlandu (2)

 NA LICU MESTA
Kaspersky konferencija
Extreme / HSM Informatika – CorelDRAW X6 prezentacija
Samsung prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
KPMG i IBM – „Odgovor na izazove”
Share 2 Conference
DNSSEC radionica RNIDS-a
LG prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Prometheus
Madagascar 3
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Novi život starog računara (4)
Ukidanje memorijskog limita na 32-bitnom Windowsu 7

 VREMENSKA MAŠINA
SSD, 3D, VR, ME i BT

 PRST NA ČELO
S kim si, onakav si
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera