PHONE ZONE<>
052012<><>

Asus Eee Pad Transformer TF300T

Pristupačna Tegra 3

Asusov Transformer Prime, opremljen četvorojezgarnom Tegrom 3, retko koga je ostavio ravnodušnim. Ovaj izuzetan proizvod, prema našem mišljenju, i dalje važi za najbolji Android tablet. Iako njegovu cenu ne smatramo manom, jasno je da prestižne uređaje poput ovog sebi mogu da priušte samo oni sa dubljim džepom. Ipak, Asus je svojim novim i jeftinijim Transformerom, oznake TF300T, rešio da Tegru 3 približi nešto širim narodnim masama.

Iako nema aluminijumsko kućište poput svog prestižnog brata, Eee Pad Transformer TF300T može da se pohvali izradom od kvalitetne plastike, kod koje se nigde ne naslućuje ugibanje ili pucketanje. Kao i Prime, odnosno prvi Transformer, i ovaj tablet ima dijagonalu ekrana 10,1 inča i isporučuje se sa dockom/tastaturom, ali je nešto deblji (9,9 naspram Primeovih 8,3 mm) i teži od svog Tegra 3 rođaka.

Hardver je pretrpeo minimalne izmene, koje se nimalo nisu odrazile na performanse uređaja. Takt Tegre 3 je downclockovan za 100 MHz, a interna memorija smanjena je na 16 GB, mada se ona može proširiti microSD/SD karticama. Čak i nekoliko meseci kasnije, i dalje smo oduševljeni mogućnostima nVidijinog remek-dela, naročito prilikom intenzivnog surfa i baratanja sa nekoliko tabova, odnosno zahtevnih 3D igara. Ekran kao da je pozajmljen sa prvog Transformera – IPS panel dobrog kontrasta i osvetljenosti, odličnog odziva i uglova gledanja. Stoji da Galaxy Tab 10.1 i dalje ima „najlepše” boje, ali ni najnoviji izdanak serije Transformer nema čega da se stidi. Uštede su napravljene i kod baterija manjeg kapaciteta (kako na docku tako i na samom tabletu), kao i kod zadnje kamere koja nema blic. I dok nas poslednja činjenica nimalo ne tangira, autonomija je ipak mnogo bitnija, mada se u praksi pokazalo da Transformer TF300T „traje” oko 70-ak minuta manje od Primea, što i nije toliko strašno.

Eee Pad Transformer TF300T dolazi opremljen Androidom 4.0.3. Situacija je daleko bolja nego krajem prošle godine, kada se pojavio Ice Cream Sandwich. Sve je manje nekompatibilnog softvera, broj aplikacija raste, a i Google revnosno ispravlja svoje greške svežim apdejtovima. Svaki naš zahtev ovaj tablet je ispunjavao gotovo trenutno ma koliko ga mi mučili, te će polako ali sigurno iOS dobiti ozbiljnu pretnju u vidu ICS tableta.

Nakon odličnog Primea, Asus je još jednom pogodio u centar. Novi Transformer TF300T privući će nižom cenom još korisnika u Tegra 3 klub, a uštede, tj. kompromisi koji su napravljeni u odnosu na skupljeg i starijeg brata iz porodice Eee Pad nisu toliko drastični.

Petar MARINKOVIĆ

 
Motorola Motoluxe
Asus Eee Pad Transformer TF300T
Šta mislite o ovom tekstu?
HTC One X
Sony Xperia S
Arnova 7 G2 i Arnova 10 G2
Apple iPad („3”)
Instagram
PronadjiMi
Typewalk
GpsG Beograd
Google Play Music
SkySafari
Vignette
SeekDroid
MX Player
Android Srbija

Operativni sistem:
Android 4.0.3
Dimenzije:
181 x 263 x 9,9 mm / 635 g (tablet) + 546 g (tastatura)
Ostalo:
nVidia Tegra 3 Quad core 1,2 GHz CPU, 1 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, 10,1” kapacitivni IPS (1280 x 800, 16 M), 8 MPx (zadnja) + 2 MPx (prednja) kamera, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth V2.1 + EDR, USB, microHDMI, microSD slot (tablet) + SD slot (dock), 3,5 mm audio konektor, 2 x Li-polimer baterija
Proizvođač:
Asus
Kontakt:
Asus Srbija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera