PHONE ZONE<>
052012<><>

Motorola Motoluxe

Umereno luksuzan

Motorolini Androidi polako ali sigurno osvajaju domaće tržište. Nakon prestižnog RAZR-a, vreme je da vam predstavimo jedan model koji je namenjen širokim narodnim masama – pred nama je Motorola Motoluxe.

Iako ne spada u premijum klasu, Motoluxe nas je prilično obradovao svojim dizajnom i izgledom. Crni, biznis look, debljina manja od 10 mm, gumirana zadnja strana, zbog koje telefon odlično leži u ruci, i poneka metalna površina – više nego dobro za jedan telefon iz srednje klase. Telefon deluje čvrsto i robustno, a sa težinom od 123 grama on spada u lakše Androide, što je takođe pohvalno. Navigacioni tasteri ispod ekrana osetljivi su na dodir, ali vam neće biti potrebno mnogo vremena da se priviknete na njih.

Iako „ispod haube” nema neku dual-core aždaju, Motoluxov procesor na 800 MHz i 512 MB radne memorije bez problema guraju poslednje izdanje Gingerbreada. Tu i tamo ćete primetiti poneko usporenje, npr. u najnovijim 3D igrama ili pri surfu na veoma zahtevnim stranicama punim Flash sadržaja, ali u tim situacijama čak i najjači znaju da zastanu. Minus je, naravno, mala interna memorija, jer je korisniku dostupno svega 300 MB, pa je kupovina dodatne microSD kartice gotovo obavezna. Ekranom smo generalno bili zadovoljni. Njegova dobra strane je gustina od 245 piksela po inču, kao i solidan prikaz boja, ali ga takođe karakterišu i loši uglovi gledanja. Naravno, nismo ni očekivali da jedan uređaj iz srednjeg segmenta može da parira skupim uređajima sa HD ekranima. Motoroli Motoluxe nema se šta zameriti kada je reč o konekcijama. Wireless, pored sada već standardne podrške za Draft N, može i da strimuje video preko DLNA veze, a pored quad-band GSM čipa, prisutan je i bluetooth treće generacije. Kamera, iako ima rezoluciju čak 8 megapiksela, izazvala je podeljene emocije. Slike pri dnevnom svetlu napolju su dobre, ali kvalitet naglo opada u zatvorenom prostoru i noću, kad je šum i te kako izražen. Još jedan minus je i sporo „okidanje”, jer nakon slikanja treba da sačekate i do 10 sekundi kako biste opet fotkali. Takođe, i pored silnih megapiksela, nije moguće snimanje 720p videa. Baterija kapaciteta 1400 mAh dovoljna je za do dva dana umerenog korišćenja, što je solidan rezultat.

Motoluxe pokreće Android 2.3.7, sa Motorolinim interfejsom nazvanim MotoSwitch. U odnosu na vanilla Android, dodato je nekoliko widgeta, a izmenjeni su i launcher i glavni meni. Naš je utisak da bi stock UI bio bolje rešenje, ali ima i onih koji vole 3rd party rešenja poput ovog ili poznatih Sense (HTC) i TouchWiz (Samsung) interfejsa.

Motorola Motoluxe je sasvim dobar Android telefon koji će vredeti još više ako dobije apgrejd na Ice Cream Sandwich. Kvalitetna izrada, solidan hardver i dopadljiv izgled njegovi su aduti, ali oni neće previše uticati na njegovu sudbinu. Uspeh ovog modela odrediće cena, jer ako bude dovoljno jeftiniji od premijum modela, sigurno će se naći u rukama mnogih korisnika koji barataju ograničenim budžetom.

Petar MARINKOVIĆ

 
Motorola Motoluxe
Šta mislite o ovom tekstu?
Asus Eee Pad Transformer TF300T
HTC One X
Sony Xperia S
Arnova 7 G2 i Arnova 10 G2
Apple iPad („3”)
Instagram
PronadjiMi
Typewalk
GpsG Beograd
Google Play Music
SkySafari
Vignette
SeekDroid
MX Player
Android Srbija

Operativni sistem:
Android 2.3.7 Gingerbread
Dimenzije:
118 x 60 x 9,9 mm / 123 g
Ostalo:
Qualcomm MSM7227A-0 800 MHz, 512 MB RAM-a, 1 GB ROM-a, microSD, 4” kapacitivni TFT (854 x 480, 16 M), Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11b/g/n (DLNA), quad band GSM, microUSB, 3,5 mm audio konektor, 8 MPx kamera (LED blic, autofokus), Li-ion baterija 1400 mAh, akcelerometar
Proizvođač:
Motorola
Kontakt:
Roaming Electronics
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera