NA LICU MESTA<>
052012<><>

Korporativni Kaspersky

Kaspersky u Beogradu, 19. april

Kaspersky Lab ne treba posebno predstavljati. Sredinom prošlog meseca u poseti zemljama iz regiona, Bliskog istoka i Afrike bio je Vladimir Udalov, menadžer ove kompanije. On je promovisao njihove najnovije tendencije, usmerene ka korporativnom segmentu tržišta, uključujući tu i mala i srednja preduzeća. Top-ponudu predstavlja zaštita virtuelnih sistema, sve prisutnijeg trenda u svetu, i tzv. endpoint rešenja. Kaspersky je jedan od samo dva vendora koji su usavršili bezbednosni softver u domenu virtuelizacije. Sada je dovoljna jedna instanca programa na nekom od virtuelnih servera koja će reagovati na problem u celom sistemu, pa tako nema potrebe za osvežavanjem softvera za svaki od servera ponaosob. Takođe, Kaspersky, pored antivirusne zaštite svake vrste, agresivno nastupa na tzv. general approach polju. Ono obuhvata zaključavanje memorijskih stikova koji nisu kompanijski, nadgledanje downloada zaposlenih i blokiranje aplikacija, pristupa društvenim mrežama i slično.

Proizvodi Kaspersky Laba sada potpuno odgovaraju tekućim tržišnim trendovima i omogućavaju centralizovano upravljanje virtuelnim, fizičkim i mobilnim rešenjima, dok se pravom korišćenja, ažuriranjem i drugim IT bezbedonosnim zadacima upravlja preko jedinstvene konzole pod nazivom Kaspersky Security Center.

Kaspersky je dobitnik nagrade za softver godine (2011), koju dodeljuju ugledni nezavisni testeri AV Comparative, dok ih je Gartner uvrstio u prestižni Magic Quadrant, koji ocenjuje Endpoint bezbednosne platforme.

U vreme posete Udalova, objavljen je i početak partnerstva sa kompanijom Arrow Enterprise Computing Solutions, koja postaje distributer ovog ruskog brenda u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji.

Ognjen POPOVIĆ

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Intel Single-Chip Cloud Computer

 PRIMENA
Digitalizacija filmova u Jugoslovenskoj kinoteci
SPHERES svemirski roboti
Pravljenje medicinskih implanata 3D štampačem

 NA LICU MESTA
Kaspersky konferencija
Šta mislite o ovom tekstu?
G Data / Singi konferencija
Samsung konferencija
Početak izgradnje prvog IT parka u Srbiji, Inđija
RAF Challenge 2012

 KOMPJUTERI I FILM
The Avengers
Men in Black 3
Ostali filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
SOHO ruteri

 SERVIS
Novi život starog računara (3)

 VREMENSKA MAŠINA
OCR, WYSIWYG i e-commerce

 PRST NA ČELO
Duh vremena
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera