TEST DRIVE<>
022012<><>

ZaggMate with Keyboard

Tastatura u poklopcu

Ma koliko Appleov iPad bio dobar tablični računar, svako ko je ikada posedovao taj tablet (ili bilo koji drugi) zna da je na njegovoj tastaturi na ekranu prilično teško unositi duže tekstove. Svakako, Apple je omogućio BlueTooth povezivanje svog proizvoda sa tastaturama, ali je najveći problem činjenica da se dodavanjem tastature, osim budžeta, povećava i gabarit zajedničkog uređaja (tablični računar + tastatura), što pomalo utiče na gubitak osnovne svrhe. Neki proizvođači pokušali su to da reše smanjenjem gabarita tastature, ali su i ta rešenja bila samo dovoljno dobra, ne i odlična – sve do pojave uređaja ZaggMate.

Prva i osnovna stvar koja odvaja ovaj uređaj od konkurencije jeste materijal od kojeg je ( većinom) napravljen. Možda je preciznije reći da je u pitanju donja strana uređaja, a materijal o kojem govorimo je aluminijum, slične boje i postojanosti kao zadnja strana vašeg ljubimca. Namena ovako izrađenog uređaja jeste da zaštiti ekran iPada tako da se sam tablični računar „uklopi” s unutrašnje strane uređaja, te da i s jedne i s druge strane zapravo imate aluminijumski „oklop”. Kao podrška tom uklapanju dva uređaja, s unutrašnje strane ZaggMatea nalaze se mekani distanceri koji omogućavaju udobno prijanjanje ivica iPada. Kada se iPad uklopi u oklop-tastaturu, sve paše idealno, ali znajući koliko se aluminijumski oklop lako grebe, preporučujemo ipak upotrebu nekakve futrole.

Naravno, oklop je samo spoljna polovina uređaja. Unutra se nalazi veoma dobro urađena tastatura, uglavnom sličnih karakteristika kao kod netbookova. Sama tastatura nije mnogo pretrpela smanjenjem veličine, osim u delu direkcionih tastera, koji su postavljeni tako da se ipak morate navići na njihovo korišćenje. Tasteri nisu preterano mekani, proizvode dosta dobar osećaj dok kucate i može se reći da je preciznost na najvišem mogućem nivou za ovaj format. Pored standardnih tastera, na ovoj tastaturi nalazi se i kompletna multimedijalna kontrola (Play, Pause, Next, Previous), dugme za instant pretragu, kao i kontrole Home i Sleep. Podršku kucanju nude i tasteri za prikaz tastature na ekranu i promenu jezika. Za korisnike iz Srbije, ukoliko imate iOS 4.x ili noviji, te imate i ćirilicu i latinicu, ovo je zaista zgodno rešenje, s tim što pri kucanju latinice slova Z i Y ne menjaju mesta, kao kod uobičajene promene jezika. Dobro urađeno postolje omogućava da iPad postavite u Landscape mod, a takođe i u Portrait, što je zaista zgodno u mnogim prilikama.

Povezivanje uređaja i iPada je glatko i bez ikakvih problema, a ZaggMate ima ugrađenu bateriju koja daje autonomiju od bar mesec dana korišćenja u stand-by modu. Proizvođač je na strani uređaja koja se poklapa sa donjim obodom iPada ostavio prostor, te se tablični računar može puniti i dok je u oklopu. Pored pomenutog otvora nalazi se i microUSB port za punjenje baterije ZaggMatea. Ono što bismo zamerili jeste nepostojanje rupice za slušalice, koja bi omogućila da slušamo muziku dok je iPad u oklopu.

Uređaj se trenutno ne može nabaviti u našoj zemlji, ali može da se naruči iz SAD i mnogih zemalja Evrope, gde mu cena varira između 80 i 110 evra i dostupan je u verzijama za iPad i iPad 2. Ukoliko ste tražili ovakav uređaj, toplo vam preporučujemo da se odlučite za ZaggMate.

Momir ĐEKIĆ

 
AMD Radeon HD 7970
AMD A8-3870K Fusion APU
Asus N55SF-SX160
Dell XPS L502X
Asus VS239H
Sapphire Radeon HD 6970 2GB GDDR5 DualFan
ELO 15E1
Blueberry Remote Cat
Epson WorkForce Pro WP-4525 DNF
Amazon Kindle Touch
Genius Ergo 9000 i Traveler 9000
Hewlett-Packard Omni 27
Fractal Design Define R3
Samtec MPD-306 HD
Canon Powershot S100
Genius SW-G2.1 1250
Media-tech Scanline Pro MT4091
ZaggMate with Keyboard
Šta mislite o ovom tekstu?
Kingston Media Reader USB 3.0

Osnovno:
Bluetooth tastatura, stalak i zaštitno kućište
Ostalo:
248 x 194 x 14 mm, masa 370 g, Li-polimer baterija 510 mAh, microUSB kabl, gumene nožice protiv klizanja
Adresa:
www .zagg .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera