PHONE ZONE<>
022012<><>

AirDroid

Korisno je znati da se moćnim spravicama poput Android pametnih telefona i tableta može pristupiti i njima upravljati udaljeno i kroz web browser sa računara. Aplikacija AirDroid koju smo isprobali omogućava upravo to, i to kroz WLAN.

Kroz browser možemo upravljati fajlovima, SMS-ovima, aplikacijama, fotografijama, Clipboardom, kontaktima, listom poziva, melodijama i muzikom. Pored razmene sadržine Cliboarda, oduševljava činjenica da su mogući i udaljena instalacija, deinstalacija, bekap i pretraga aplikacija, postavljanje pozadine, postavljanje melodija i preslušavanje muzike. Takođe, možemo videti statistiku zauzeća interne memorije i SD kartice (po MB i tipu fajla/podatka).

Sa telefona se mogu koristiti opcije statusa uređaja (ROM, SD, baterija, CPU i RAM), Task Manager, App Manager i File Manager. Posebno bismo izdvojili opciju One tap memory boost iz statusa uređaja: u pitanju je komanda kojom se, u slučaju preke potrebe, iz memorije čiste sve nepotrebne aplikacije.

Što se tiče sigurnosti uređaja, njegovi tvorci su se prilično potrudili. Mogućnost upravljanja uređajem postoji samo za računare koji se nalaze u istoj mreži kao Android uređaj na koji se povezuju, a pristup je zaštićen šifrom i na određenom je portu, koji se prema potrebi može menjati. Šifra može biti dinamička i statička, što dodatno podiže nivo sigurnosti. Takođe, postoji ograničen broj pokušaja prijave (tri), prenos podataka je šifrovan (MD5) i zabranjeno je logovanje sa više od jednog računara.

Petar LONČAREVIĆ

 
Motorola Defy+, Atrix, RAZR
Asus Eee Pad Transformer Prime TF201
Lenovo IdeaPad K1
Toshiba AT100
HTC Sensation XE i XL
HTC Explorer
FPSe
AirDroid
Šta mislite o ovom tekstu?
Hotspotting
Offline Reader
SECuRET LiveStream
ADW Launcher EX
PrinterShare Mobile Print

Platforma:
Android
Veličina:
2,7 MB
Cena:
besplatan
Adresa:
www .airdroid .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera