NA LICU MESTA<>
022012<><>

Štampač-fotograf

Hewlett-Packard prezentacija, „Belgrade Art Hotel”, 22. decembar

Prema već ustaljenom maniru, na događaju koji je održan u jednom od novijih beogradskih hotela, saznali smo šta nam je HP spremio za godinu koja je pred nama. Predstavljene su mnogobrojne novotarije, a sve su se ticale jedne od HP-ovih najuspešnijih delatnosti – štampanja i skeniranja. Zvezda događaja bio je veoma čudan desktop printer HP TopShot LaserJet Pro M275, koji je opremljen novom tehnologijom za fotografisanje 3D objekata HP TopShot Scanning. Ona podrazumeva da štampač pravi šest posebnih slika dokumenta ili nekog 3D objekta, koje zatim spaja u jednu objedinjenu fotografiju. Kako ističu u HP-u, ne postoje vidljivi razmaci ili preklopi tih fotografija, a na taj način se dobija jedna idealna fotografija izuzetnog kvaliteta. Printer je namenjen malim i srednjim preduzećima, a prepoznaćete ga po čudnoj ručici tamo gde očekujete poklopac skenera.

HP-ov odeljak zadužen za štampače, skenere, multifunkcijske uređaje i sve ostalo vezano za njih predstavio je, pored štampača-fotografa, novu gamu printera koje ćemo sretati po radnjama ove godine. Štampači HP Officejet Pro 8600 E-All-in-One i HP Officejet Pro 8100 ePrinter, pored veoma niske cene i vrhunskih karakteristika, nude i korisnu uslugu da se na njima može štampati sa bilo kog mesta na Internetu. Vaš štampač na poslu, na primer, dobija pravu pravcatu email adresu, a vi sa bilo kog mesta u svetu možete mailom da mu pošaljete dokument, koji će na njemu biti odštampan. Najavljeni su i „namenski” štampači HP LaserJet Enterprise 600 M601, M602 i M603 (monohromatski štampači za štampu velikog obima), HP LaserJet Enterprise 500 Color M551 Series (za štampu u boji profesionalnog kvaliteta) i napredni alati za upravljanje prikupljanjem dokumenata, što donosi HP Scanjet Enterprise 8500fn1 Document Capture Workstation, skener optimizovan za radne grupe sa povećanim potrebama za skeniranjem.

HP se potrudio da kroz seriju novih drajvera i softvera izađe u susret i korisnicima mobilnih telefona. Ako ste vlasnik jednog takvog štampača, proverite na sajtu HP-a da li je i vašem miljeniku moguće promeniti firmver kako biste mogli da koristite ove nove opcije.

Tihomir STANČEVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Netbook, ultrabook ili tablet?

 PRIMENA
Računari unapređuju zdravlje

 NA LICU MESTA
Canon konferencija
Otvaranje Asus Pointa
Orion Telekom konferencija
Hewlett-Packard prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
Ostali događaji, ukratko

 KOMPJUTERI I FILM
Journey 2
Ghost Rider 2
Filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
PC vs Mac

 SERVIS
Uključivanje računara preko Mreže

 VREMENSKA MAŠINA
Madona, minijaturizacija, messengeri

 PRST NA ČELO
Dan kada smo odbranili Internet
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera