TEST DRIVE<>
072011<><>

Aircoustic Cherry Wood, Ifrogz D-33 Earpollution i Skullcandy Ink’d

Drvo, zagađenje ili tetovaža?

Ovog puta imali smo prilike da isprobamo tri para slušalica, takozvanih in-ear „bubica”, od tri različita proizvođača Jedne su namenjene korisnicima koji su nešto ozbiljniji, dok su druga dva para očigledno namenjena tinejdžerima.

 
Model Cherry Wood stiže u vrlo lepo osmišljenom i luksuznom pakovanju, koje pored slušalica sadrži malu torbicu i gumene nastavke različitih veličina za različite veličine ušne školjke. Prema rečima proizvođača, kućište slušalica ručno je izrađeno od drveta za muzičke instrumente, što svaki par čini drugačijim, čak unikatnim. Nastavci koji ulaze u uho izrađeni su od providne gume sive boje, i kada se izabere prava veličina od tri ponuđene, veoma su udobne i lepo leže. Kabl je dodatno izolovan sivom tkaninom, što slušalicama daje retro izgled i dodatan šmek.

Ovaj model na testu se pokazao vrlo dobro pri slušanju moderne (pop) muzičke produkcije, ali ne toliko dobro koliko proizvođač tvrdi u promotivnim materijalima. Ima malih problema sa reprodukovanjem visokih frekvencija, a distorzija se pojavljuje kada u pesmi postoje velike razlike između najtišeg i najglasnijeg zvuka (kada je velika dinamika). Potrebno je napomenuti to da je izbor pravih nastavaka presudan za kvalitet reprodukovanog zvuka, kao i kod svih in-ear slušalica.

 
Uz model D-33 Earpollution u pakovanju stižu, kao i kod prethodno opisanog modela, različite veličine gumenih nastavaka za različite veličine ušne školjke. Za razliku od prethodnog modela, uz ove slušalice se dobija kvalitetna torbica sa čvrstim stranicama. Kod nas je bio jedan primerak boje ciklame, mada ih proizvode i u roze, crvenoj, sivoj, zelenoj, narandžastoj, plavoj, tirkiznoj, beloj i žutoj. Kućište slušalica izrađeno je od plastike, sa sivim simbolom radioaktivnosti na sebi, sivim gumiranim kablom i sivim naušnicama. Dizajn samih slušalica prilično je običan, dok je finalna izrada dobra. Kao i kod prethodnog modela, nastavci koji ulaze u uho su, kada se izabere prava veličina od tri ponuđene, vrlo udobni i najčešće lepo leže. Na testu su se pokazale kao dobar izbor za slušanje MP3 muzike, kao i muzike sa manjom dinamikom. Jedina mana, ali velika, jeste to što usled utapanja visokih frekvencija u srednje imaju pri reprodukciji pomalo tup zvuk.

I uz treći model na testu Ink’d stižu u paketu različite veličine nastavaka i mala torbica. Primerak koji smo imali prilike da probamo bio je srebrno-bele boje, a u prodaji se mogu naći slušalice u 18 kombinacija boja. Iako su izrađene od plastike, moderan dizajn i kvalitetna izrada čini ih vrlo primamljivim. Sitni detalji poput lobanjica utisnutih na nastavke i nosač konektora samo su dodatak dobrom utisku. Što se udobnosti tiče, kao i kod prethodna dva modela, nastavci koji ulaze u uho su, kada se izabere prava veličina od tri ponuđene, vrlo, vrlo udobni. Posebno bismo istakli to da postoji i verzija sa mikrofonom. Ovaj model na testu se pokazao odlično za slušanje moderne (pop) muzičke produkcije. U svim opsezima je davao čistu reprodukciju. Jedina mana koju ima jeste to što nije dobar za numere sa velikom dinamikom, kao i dva prethodno opisana modela.

Sva tri opisana modela predviđena su za korišćenje sa prenosnim plejerima, bilo da su u pitanju oni ugrađeni u mobilne telefone ili samostalni. Iako su sva tri modela vrlo slična i razlikuju se samo po nijansama, mi preporučujemo samo dva, koja su se izdvojila i po performansama i po igledu: modele Cherry Wood i Ink’d, svaki u svojoj ciljnoj grupi.

Petar LONČAREVIĆ

 
Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3
Kingston KVR1333D3N9/2G, Transcend JM1600KLN-4G, Kingston KHX1600C9D3T1K2/4GX, Kingston KHX1600C9D3X2K2/8GX, Kingston KHX2000C9AD3W1K2/4GX
Intel GMA HD 2000, AMD Radeon HD 4250
Gainward GeForce GT520 1024MB, MSI R6450-MD1GD3/LP
Alpenföhn Brocken, Xigmatek Balder SD1283, Noctua NH-D14, Thermaltake Frio OCK
LG Flatron IPS231P-BN i IPS236V-PN, ViewSonic VP2365wb, Dell U2311H
Asus Eee Pad Transformer TF101
Lenovo IdeaPad Z360
Amazon Kindle 3 WiFi
Verbatim Secure ’n’ Go Small Business Security Pack i Kingston Datatraveler Vault Privacy – Managed (DTVP-M)
Cooler Master Silencio 550
BenQ DC C1450
Roccat Kulo Stereo
D-Link DCS-932
LG BD-660 i BD-670
LG 47LW5500 Cinema 3D LED TV
CM Storm Spawn
Aircoustic Cherry Wood, Ifrogz D-33 Earpollution i Skullcandy Ink’d
Šta mislite o ovom tekstu?

Aircoustic Cherry Wood
Opseg:
18 Hz – 23 kHz
Ostalo:
osetljivost 98 dB, kabl 1,2 m, pozlaćeni 3,5 mm TRS konektor
Proizvođač:
Vivanco
Kontakt:
Desk

Ifrogz D-33
Opseg:
30 Hz – 20 kHz
Ostalo:
osetljivost 98 dB , kabl 1 m, 3,5 mm TRS konektor
Proizvođač:
Ifrogz
Kontakt:
Desk

Skullcandy Ink’d
Opseg:
20 Hz – 20 kHz
Ostalo:
dužina kabla 1,3 m, pozlaćeni 3,5 mm TRS konektor
Proizvođač:
Skullcandy
Kontakt:
Ex Ecentar
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera