PHONE ZONE<>
052011<><>

LogMeIn Ignition

Aplikacije koje se mogu naći u AppStore ekosistemu zaista su raznovrsne, a njihova upotrebljivost varira od neupotrebljivih, namenjenih isključivo brzoj zabavi, do onih koje se mogu nazvati veoma korisnim. Jedna od takvih je i ona po imenu Ignition, koja nam dolazi iz kompanije po imenu LogMeIn.

Osnovna funkcija ove aplikacije je sposobnost upravljanja udaljenim računarima preko Interneta. Neophodan preduslov je instalacija besplatne aplikacije po imenu LogMeIn Free na računar koji je povezan na mrežu. Prethodno je potrebno napraviti korisničko ime na sajtu kompanije i u aplikaciji podesiti parametre za računar kojim želite da upravljate. Ovi parametri uključuju proizvoljno ime i posebnu šifru koja za namenu ima zaštitu pristupa. Nakon instalacije i podešavanja, u System Tray operativnog sistema će biti postavljena ikonica aplikacije pomoću koje se aktivira konfiguracioni prozor ovog softvera. Moguće je setovati konekcione parametre, promeniti pristupne šifre, detaljno pregledati logove ostvarenih konekcija, te podesiti dodatne sigurnosne parametre pristupa, filtriranja IP adresa i slično. Ova aplikacija ima i svoju profesionalnu verziju po imenu Pro2, koja nudi dodatne mogućnosti poput udaljenog štampanja i deljenja fajlova.

Iako je pomenuta aplikacija za operativne sisteme Windows i MacOS besplatna, verzija koju instalirate na svoj iOS uređaj nije. Dostupan u verzijama za iPhone i iPad, LogMeIn Ignition košta 30 dolara, a nudi vam mogućnost upravljanja udaljenim računarima upotrebom ekrana osetljivog na dodir na vašem uređaju.

Kada se aplikacija na uređaju pokrene, imate mogućnost da odaberete računar na koji želite da se povežete i, nakon što unesete pristupnu šifru koju ste podesili, dobijate uputstvo kako možete da koristite sve mogućnosti ekrana osetljivog na dodir. U donjem delu ekrana pojavljuje se traka sa opcijama: tastaturom, kombinacijom tastera koja vam je potrebna (’Alt+Tab’, ’Ctrl+Alt+Del’ za Windows OS, na primer), promena prioritetnog klika virtuelnog miša (levi, desni), uvećanje dela ekrana (koje možete ostvariti i klasičnom akcijom pinch-to-zoom), kao i ikonicama za promenu monitora (ukoliko udaljeni računar poseduje više od jednog) i opcija kojim se podešavaju kvalitet prikaza i rezolucija ekrana, brzina transfera i drugo. Virtuelnim mišem upravljate pomeranjem posebno označenog kursora na ekranu, što omogućava prilično dobar način kontrole gde ćete postaviti, odnosno aktivirati kursor.

Osnovna prednost aplikacije LogMeIn nad konkurencijom jeste njena jednostavnost korišćenja, čak i na manjem ekranu iPhonea. Ako na to dodamo i činjenicu da je sve što je potrebno da uradite instalacija i setovanje dve aplikacije na vaše uređaje, za razliku od konkurencije koja nudi više aplikacija za različite vrste i verzije operativnih sistema i uređaja, jasno je da LogMeIn zaslužuje našu preporuku.

Momir ĐEKIĆ

 
Nokia E7
Huawei Ideos S7 Slim
Blueberry NetCat, Eken ePad MID M701 i M010
LG Optimus 2X
LogMeIn Ignition
Šta mislite o ovom tekstu?
DriveShaft 1.10
Nokia Sleeping Screen
PhoneTorch LED Flashlight

Platforma:
iOS (testirano i za verziju 4.x)
Veličina:
10 MB
Cena:
30 dolara
Adresa:
https://secure .logmein .com /products /ignition /
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera