TEST DRIVE<>
022011<><>

Skullcandy Hesh i Razer Orca

Slatkiš i kit ubica

Skullcandy Hesh
Skullcandy Hesh
Američki proizvođač Skullcandy od 2003. godine bavi se proizvodnjom slušalica za poklonike alternativne kulture, umetnosti i ekstremnih sportova, dok je firma Razer dobro poznata po svojim proizvodima namenjenim igračima. Od obe firme ovog puta na testu imamo po jedan par slušalica. Iz Skullcandyja stiže nam model Hesh u varijanti Shattered Rasta predviđenoj za obožavaoce rege muzike, a iz Razera model Orca predviđen za igrače.

Oba para slušalica odlikuju se udobnim mekanim jastučićima, s tim što su jastučići kod modela Hesh od veštačke kože, a kod modela Orca od materijala sličnog somotu. Takođe, kod oba modela jastučići naležu lepo na glavu, čime se zvuk zatvara u komori oko uha.

Slušalice Hesh Shattered Rasta izrađene su od prilično kvalitetne plastike i ukrašene motivima sa bojama Jamajke. Naslon za glavu, koji je takođe izrađen od veštačke kože, iako malo tvrđi od jastučića, ne zamara pri dužem korišćenju. U prodaji postoje varijacije ovog modela koje se razlikuju samo po ukrasnoj grafici: Brown, NBA Bulls – Derrick Rose, NBA Magic – Dwight Howard, NBA Lakers – Kobe Bryant, NBA Jazz – Dwill, Rasta, Lurker Poison, Shattered Gray, Shattered Blue, Paul Frank Black i A/V.

Razer Orca
Razer Orca 
Kada je u pitanju model Orca, čim nas je prošlo oduševljenje fluorescentno zelenom bojom kvalitetne plastike od koje je izrađen, primetili smo odličan retro dizajn po uzoru na starije AKG modele slušalica. Meko jastuče na držaču za glavu omogućava prijatno korišćenje, a detalji poput kabla obloženog tkaninom i metalne mrežice na spoljnom delu nosača zvučnika čine ovaj model vrlo primamljivim kako mlađim generacijama zbog boje tako i starijima koji su mladi u duši zbog retro dizajna.

U paketu modela Hesh pored slušalica stižu satenska torbica za putovanja i šablon za oslikavanje zidova, a uz model Orca stižu produžni kabl dužine dva metra i Razer nalepnica. Bitno je napomenuti to da se za model Orca mogu kupiti zamenski jastučići (tkanina ili veštačka koža), što je zgodno ako se postojeći pohabaju.

Pri reprodukciji muzike oba modela veoma su se dobro pokazala sa pop muzikom (zbog prenaglašenih basova), što se i moglo očekivati, dok je kod muzike sa većim dinamičkim opsegom do izražaja dolazio problem sa odsečenim visokim frekvencijama. Zbog zatvorenog oblika slušalica niske frekvencije (basovi) su nešto naglašenije, što takođe ukazuje na ciljnu grupu kojoj su slušalice namenjene. Iako se radi o modelima koji mogu da budu zanimljivi i gejmerima, nijedan od njih nema mikrofon, na šta treba obratiti pažnju ukoliko slušalice kupujete za gejming.

S obzirom na to da su predviđene za korišćenje sa prenosnim uređajima poput MP3/MP4 plejera i mobilnih telefona, možemo reći da su ove slušalice veoma dobre. Kada uzmemo u obzir cene, model Hesh, koji se prodaje po ceni od oko 60 evra, neuporedivo je pristupačniji od modela Orca, koji se prodaje po ceni od oko 90 evra. Osim toga, Skullcandy slušalice imaju još jednu ogromnu prednost: uz njih dolazi izuzetno zanimljiv garantni rok. Ukoliko je korisnik slušalice kupio u Srbiji, za njih se dobija doživotna garancija. Za tehničke kvarove (izuzev oštećenja kablova) slušalice se zamenjuju istim modelom ili sličnim iste cene, a ukoliko se one oštete prilikom upražnjavanja ekstremnih sportova, nove takve (ili ekvivalente) slušalice možete da kupite uz popust od 50 odsto.

Petar LONČAREVIĆ

 
Intel Sandy Bridge arhitektura, Core i5-2300, i5-2500K i i7-2600K
AMD Dual-Core procesor E-350 sa AMD Radeon HD 6310 grafikom & Gigabyte GA-E350N-USB3
AMD Phenom II X4 840 i X6 1100T
Asus eeePC Lamborghini VX6
Asus N53SV
LG E2380VX-PN i E2360V
Titan Fenrir EVO
Rii Mini RT-MWK01 i Rii Mini Bluetooth RT-MWK02
D-Link DHP-306AV (DHP-307AV) i DHP-W306AV
Prestigio Libretto PER3072B i PER3362B
Xilence SPS-XP-LP95.B
Canon Ixus 1000 HS, PowerShot S95 i PowerShot SX30 IS
Skullcandy Hesh i Razer Orca
Šta mislite o ovom tekstu?
Cooler Master HAF X
Olympus µ Tough-8010
LG BX580
LG 47LX9500 3D LED TV

Skullcandy Hesh
Standard:
stereo 2.0
Ostalo:
prečnik zvučnika 50 mm, tip magneta NdFeB, frekvencijski odziv 18 Hz – 20 kHz, impedansa 32 oma, maksimalna ulazna snaga 100 mW, dužina kabla 1,2 m, 3,5 mm pozlaćeni konektor
Proizvođač:
Skullcandy
Kontakt:
Ex Ecentar

Razer Orca
Standard:
Stereo 2.0
Ostalo:
prečnik zvučnika 40 mm, tip magneta NdFeB, frekvencijski odziv 15 Hz – 21 kHz, impedansa 32 oma na 1 kHz, maksimalna ulazna snaga 200 mW, dužina kabla 1,2 m + 2 m produžni, 3,5 mm konektor
Proizvođač:
Razer
Kontakt:
Ex Ecentar
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera