PHONE ZONE<>
022011<><>

Blacklist Mobile

Svako od vas sigurno ima neke brojeve telefona na koje ne želi da se javi ili s kojih ne želi da čita poruke. Bilo da se radi o reklamnim porukama sa čijih spiskova mobilni operateri nikako da vas sklone iako ste to tražili, bilo da su u pitanju korisnici koji uporno traže pogrešne osobe na vašem telefonu, bilo da se radi o dosadnim telefonskim prodavcima, jedno je zajedničko – najveći broj mobilnih uređaja nema dovoljno dobru zaštitu od ovog svojevrsnog „spama”. Stoga je potrebno potražiti alternativna rešenja, a jedno od njih može biti upravo Blacklist Mobile.

U pitanju je aplikacija koja vas štiti od neželjenih poziva, SMS i MMS poruka. Koristeći meni sa kontaktima dovoljno je obeležiti sve brojeve koje želite da blokirate i od tog trenutka možete da zaboravite na te osobe ili kompanije, oni vas jednostavno više neće uznemiravati. Takođe, možete se odlučiti za blokiranje nepoznatih brojeva (onih koji nisu u vašem imeniku) ili pak telefona sa skrivenom identifikacijom. Samo vodite računa o tome da s vremena na vreme pogledate u statistike blokiranih poziva kako vam se ne bi „provukao” neki broj koji bi ipak trebalo da dozvolite. Zaštita po pitanju SMS poruka funkcioniše po sličnom principu, osim što je ovde, pored blokiranja po broju telefona, moguće blokirati i po adresi koja se pojavljuje u zaglavlju (najčešće se koristi za spam-SMS reklame). Baš kao i za pozive, blokirani SMS-ovi smeštaju se u poseban folder koji možete povremeno proveriti i eventualno nekog od pošiljaoca proglasiti za sigurnog ili iskoristiti SMS koji vam je u tom trenutku ipak bitan.

Program se startuje prilikom pokretanja mobilnog telefona, a izuzev male ikonice i postavke u meniju sa otvorenim aplikacijama, nećete ni znati da je aktivan. On presreće pozive tako da korisnik čak ni ne zna da su oni pristigli niti da je neki SMS sa blokirane liste upućen prema vašem telefonu, tako da vas neželjeni pozivi i poruke više neće uznemiravati.

Naravno, privatnost i sopstveni mir imaju svoju cenu, pa tako Blacklist Mobile nije besplatan i morate izdvojiti pet evra za korišćenje kompletne verzije. Ipak, to nije mnogo ukoliko vas neko uznemirava putem mobilnog telefona.

Milan ĐUKIĆ

 
Viewsonic ViewPad 7
MorseUtil
Blacklist Mobile
Šta mislite o ovom tekstu?
Ting!
Pocket Cloud

Platforma:
Symbian
Veličina:
240 KB
Cena:
5 evra
Adresa:
www .dtarasov .ru
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera