STARO ZA NOVO<>
122010<><>

Crysis: The Worry of Newport, part 1

Za razliku od stotina dobrih modova za Source, onih za najvažniju iteraciju Cry enginea (Crysis i Crysis Warhead) ima drastično manje. Zašto? Verovatno zato što je, prema rečima nekoliko jadnika koji su se uhvatili u koštac s njim, veoma bolno i naporno naterati ga da radi ono što vi hoćete.

The Worry of Newport jedan je od dva Crysis moda koji ne predstavlja custom pucačku kampanju koju je skrojila grupa napaljenih amatera (drugi bi bio The Call of the Fireflies). Ovaj hibrid horor akcione avanture i interaktivne novele namenjen je ljubiteljima Dear Esther i sličnih modova, kao i igara nalik na Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, Penumbra i ponajviše Amnesia: The Dark Descent, pre svega zbog činjenice da zlu koje vas prati ne možete nauditi već samo bežati od njega. Svaka naznaka zapleta osim činjenice da se odigrava u napuštenom ribarskom naselju i njegovoj okolini ušla bi u kategoriju totalnog spoilera, stoga jezik i zube stavljamo u stasis.

S obzirom na to da tokom većeg dela igre pratite stazu oivičenu bakljama i slušate zvučne „cluese” u vidu naracije i šuškanja u čestaru, The Worry of Newport bilo bi lako žigosati kao interaktivnu „lavrkavtovštinu” u kojoj (gotovo) nema ničeg drugog osim horor atmosfere, mada je to upravo ono što će ciljna publika crpeti svakim čulom.

Tokom igranja ovog moda valja obratiti pažnju na nekoliko nedokumentovanih stvari poput mogućnosti čitanja knjiga koje usput nalazite (taster ’F’) i sakupljanja objekata u prostoru, što je na nekoliko mesta neophodno radi pravilnog aktiviranja skript okidača koji omogućavaju dalje napredovanje. Momenti koji frustriraju grubo se mogu podeliti na dve grupe: nedovoljna „jasnoća” cilja koji treba dostići i s time povezana neizvesnost u pogledu toga da li se skript zabagovao (i onemogućio vam napredovanje) ili ste se jednostavno zaglavili (tj. otvaranje puta čeka neku akciju s vaše strane). Tu je, naravno, i kriptičan kraj, koji ključna pitanja ostavlja za drugi deo moda koji je autor obećao za početak decembra.

The Worry of Newport zahteva originalni (ili narodni) Crysis pečovan na 1.21, a solidan PC sa dosta RAM-a apsolutno se podrazumeva.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Blizzcon 2010

 STARO ZA NOVO
SimCity 4: SimMars
Crysis: The Worry of Newport, part 1
Šta mislite o ovom tekstu?

 JA, IGRAČ
Jadni servis

Veličina:
106 MB
Adresa:
http://tinyurl .com /2w8u9m6
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera