TEST FUN<>
112010<><>

TrayIt! 4.6.5.5

Minimizovanje prozora u systray

Taskbar je postao baš tesan, zar ne? Uopšte nije važno koju rezoluciju ekrana koristite, on jednostavno ne može da primi sve programe koje mi možemo da otvorimo i potom minimizujemo ne bi li nas čekali „na gotovs”. Šta je lek? Štednja i suzdržavanje od pokretanja programa, korišćenje virtuelnih desktopova, dodavanje još jednog monitora? Verovatno je svako od pomenutih rešenja dobro na svoj način, ali postoji još jedno – korišćenje programa TrayIt!.

Ovaj softverski alat proširuje klasičnu funkciju Minimize dozvoljavajući da se prozori umesto na taskbar smeštaju u systray. U praksi to znači da ćete umesto debelih tabova na taskbaru minimizovane programe gledati kao odgovarajuće ikonice u systrayu. Neki programi već dolaze sa nativnom podrškom za minimizovanje u systray (Total Commander, na primer), ali je sada podrška globalna i funkcioniše savršeno.

Minimizovanje može da se obavlja ručno ili po unapred određenim pravilima. Naime, programu možete da naredite koji će se program automatski po pritiskanju dugmeta Minimize smestiti u systray, a koji ne. Pored toga, ukoliko odmah po pritiskanju dugmeta Minimize budete „overili” levi taster ’Shift’, aplikacije koje su izuzete od pravila završiće u trayu (samo tada). Kako bi izbegli stvaranje gužve, autori programa omogućili su i tzv. silent korišćenje programa, kada sem podataka u Task Manageru ne postoji nikakva tray indikacija da je program pokrenut.

Vladimir PISODOROV

 
TrayIt! 4.6.5.5
Šta mislite o ovom tekstu?
QuickMonth Calendar 2.1
Voice Sticky Notes 2.3
X-Mouse Button Control 1.51

Potrebno:
Windows
Veličina:
328 KB, 611 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .teamcti .com /trayit /trayit .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera