TEST FUN<>
102010<><>

Madballs: in Babo Invasion

Osamdesetih godina prošlog veka deca su se još zabavljala igračkama. Pored klasika kakvi su plišani medvedići, Barbike ili Lego kocke, mališani su oduvek želeli da im roditelji kupe i najnoviju atrakciju koja se reklamira na televiziji. Jedna od tih prolaznih senzacija bile su i Madballs lopte od gume, oblikovane u groteskne glave uvrnutih stvorenja. Kanadski razvojni tim Play Brainz iskoristio je nekadašnju popularnost ovih igračaka kao dodatnu reklamu za svoju akcionu igru. Naime, Madballs in Babo: Invasion je nastavak besplatne multiplayer igre Babo Violent 2, u kojoj su igrači upravljali raznobojnim lopticama veštim u rukovanju teškim naoružanjem. Autori su zadržali odličnu mehaniku prethodne igre i obogatili je kampanjom za jednog ili više igrača, trodimenzionalnim grafičkim prikazom i brojnim drugim novinama.

Madballs in Babo: Invasion prilično je zarazna akciona igra sa pogledom odozgo. Igrače upoznaje sa dve suprotstavljene strane. Posredi su BDI i Scorched Militia, koje se bore za osvajanje nepoznate tehnologije iz svemira. Bez obzira na izbor strane, igraču se nudi istovetna linearna kampanja sastavljena od deset misija. Pre početka svake deonice omogućen je izbor profesije koja utiče na osobine vođenog lika. U ponudi su napadačka, oklopljena, leteća, trkačka ili pomoćna loptica. Izgled junaka se menja u zavisnosti od izabrane profesije i rase, a svaka lopta poseduje jedinstven lik i specijalne sposobnosti. Odmah na početku dostupno je deset različitih vrsta naoružanja, a igranjem je moguće otključati i dodatne. Svako oružje ima dva režima rada, a da se ne radi o jednostavnoj igri govori i podatak da postoje čak tri vrste štete koje oružje može naneti protivnicima, te da su neki neprijatelji otporni na određenu vrstu napada. Pozadinska priča iznosi se kroz statične ekrane prikazane između misija, ali pada u zapećak pred jurenjem rezultata i istraživanjem odlično osmišljenih deonica.

Multiplayer deo donosi zajednički prelazak kampanje za dva do četiri igrača, režim u kome je potrebno preživeti što duže pred brojnim talasima neprijatelja, te nekoliko različitih modova za okršaje. Radi se o klasičnim skirmish, team skirmish i capture the flag igrama koje su poznate svima, ali su tu i specifični režimi base attack i invasion. U njima može da učestvuje i do 16 igrača, a igra ima i ugrađenu podršku za klanove, pa je uvek moguće pronaći dovoljno protivnika. Najzanimljiviji je napad na bazu, jer suprotstavljenim timovima prvo dozvoljava da izgrade svoje baze i ničiji prostor između u nekom vidu editora deonica, a tek onda da se bore na tek stvorenoj mapi.

U igri postoje razni bonusi i smicalice, najbolji rezultati čuvaju se na Internetu, a čak i snimljene pozicije ostaju zabeležene na Steam Cloud serverima, tako da se partija može nastaviti na drugom računaru. Povrh svega, u ovaj naslov ugrađena je i mini-igra za iPhone, koja je dostupna iz glavnog menija. Radi se o zaista zabavnom ostvarenju koje će se dopasti ljubiteljima arkadnih i multiplayer akcija.

Nikola BULJ

 
Madballs: in Babo Invasion
Šta mislite o ovom tekstu?
Puzzle Quest 2

Potrebno:
Windows XP/Vista/7, Mac OS X, Pentium 4 / 1,8 GHz, 1 GB RAM-a, grafička kartica sa 64 MB VRAM-a
Veličina:
350 MB, 500 MB na HD-u

Cena 9 evra
Adresa:
www .playbrains .com /babo
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera