TEST DRIVE<>
062010<><>

Ednet Wireless Laser Presenter & Timer

Prezentuj pametno

Ednet Wireless Laser Presenter & Timer
Ednet Wireless Laser Presenter & Timer
Koliko vam se puta desilo da predavač šeta nekoliko metara do računara da bi promenio slajd, da mlatara nekom starom antenom radio-prijemnika da bi pokazao detalje koje želi da istakne ili, što je još gore, da probije termin svog predavanja i oduzme vam od pauze? Da se takve stvari ne bi dešavale i da bi predavanja, promocije i prezentacije izgledale profesionalno i u skladu s vremenom u kome živimo postoje uređaji kao što je Ednetov bežični prezenter sa ugrađenim laserskim pokazivačem i štopericom.

Izgled samog uređaja vrlo je sličan izgledu ostalih uređaja tog tipa. Malo je većih dimenzija, što je opravdano povećanim brojem funkcija. Pored prezentera, u pakovanju ovog uređaja stižu USB prijemnik, uputstvo, dve AAA baterije potrebne za rad i torbica.

Iako u specifikaciji skromno piše da radi u svim verzijama Windows OS od 98 SE do 7, u praksi se pokazalo da radi i na Linux i Mac platformama. U svim OS-ovima drajver se instalira automatski bez ikakve akcije korisnika, što omogućava prijemnik koji je urađen po standardu za HID uređaje (kao što su, recimo, USB tastature i miševi). Prvenstveno je dizajniran za rad sa programima za prezentovanje (PowerPoint), ali može upravljati i prezentacijama uzrađenim u PDF formatu, kao i dodacima za prezentacije izrađenim u tekstualnom i tabelarnom formatu.

Važne funkcije koje ovaj uređaj poseduje su pokretanje i zaustavljanje prezentacije (F5/Esc), promena na prethodnu ili sledeću stranu prezentacije, skrolovanje, zamračivanje prezentacije, prelazak s jedne na drugu aktivnu aplikaciju (Alt + Tab), laserski pokazivač i štoperica. Na istom tasteru štoperice kontroliše se njeno paljenje, pauza, gašenje, a ekran štoperice ima i pozadinsko svetlo. Ugrađeni laserski pokazivač eliminiše potrebu za pokazivanjem detalja na prezentaciji rukom ili radio-antenom.

Kada upalimo prezenter, štoperica je pauzirana i ako je ne aktiviramo u roku od jednog minuta, displej će se ugasiti zbog uštede baterije. Svi tasteri predviđeni za kontrolu toka prezentacije i displej štoperice postavljeni su na gornju stranu uređaja, što ga čini vrlo prijatnim za korišćenje. Bitno je istaći to da jog dial, koji se nalazi s desne strane uređaja, osim za skrolovanje pritiskom služi i za paljenje pozadinskog svetla displeja štoperice, dok u programima za prezentacije radi kao zamena za dugmiće za promenu slajdova.

Domet uređaja deklarisan u uputstvu je 20 m. Mi smo ga bez problema isprobali u zatvorenom prostoru na razdaljini od oko 10 metara, što je u praksi sasvim dovoljno.

Iako su prezenteri namenjeni profesionalnoj upotrebi, cena od 30 evra nije previsoka, naročito ako se u obzir uzmu i ugrađeni dodaci. Naravno, ovakav uređaj pogodan je i za amatersko korišćenje, pogotovo za vežbanje ukoliko uskoro treba da držite neku prezentaciju ili predavanje, koje će biti znatno efektnije upotrebom jedne ovakve spravice.

Petar LONČAREVIĆ

 
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
Asus ENGTX470/2DI/1280MD5
Sapphire Radeon HD 5850 2GB Toxic, Asus Radeon HD 5870 2GB Matrix
Fujitsu LifeBook AH550
HP ProBook 4520s
LG Flatron E2250T-PN
Korg nanoKONTROL, nanoPAD i nanoKEY
Riello UPS iDialog 60 i iDialog Plus 60
SteelSeries Kinzu i Xai
Elecom USB hub
Ednet Wireless Laser Presenter & Timer
Šta mislite o ovom tekstu?
Speed-Link Pecos Mobile SL-6956-SBK i SL-6940-SBK
Asus O!Play Air HDP-R3
Chicony WURT-0833
Airlive Air3G
Verbatim InSight Portable Hard Drive

Frekvencija:
2,4 GHz
Ostalo:
skrol, zamračivanje, Alt-Tab, laserski pokazivač, štoperica, USB, LCD monohromatski sa pozadinskim osvetljenjem, On/Off dugme, LED za obaveštenje o slabim baterijama, AAA baterije, torbica, svi OS
Proizvođač:
Ednet
Kontakt:
Gatarić
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera