NA LICU MESTA<>
052010<><>

• U organizaciji udruženja studenata tehnike „BEST Beograd”, u Domu kulture Studentski grad u Beogradu održaće se regionalno inženjersko takmičenje BalkanREC (14–18. maja). Takmičari će se nadmetati za plasman na evropsko inženjersko takmičenje i to u jednoj od dve kategorije (timski dizajn i studija slučaja).

• Pančevačka firma Božić i sinovi prezentovala je na 44. sednici Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća u Valjevu informacioni sistem za upravljanje tokovima otpada Waste Manager. A u Leskovcu, BIS Reciklažni centar i NVO Think Big Team organizovali su u nedelju 18. aprila akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada u okviru projekta „Recycleton”. Na gradskom trgu u Leskovcu postavljen je „Zeleni punkt”, na kojem su građani mogli da odlože otpad za reciklažu. Rezultat: prikupljeno je tri tone elektronskog i električnog otpada koji je transportovan do BIS Reciklažnog centra.

Vip je 11. aprila na Divčibarama održao finalni krug selekcije studenata u okviru projekta stipendiranja „Budi Vip student”. Za mesto među 20 Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, kao i Ekonomskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Konačna lista od 20 Vip studenata biće objavljena krajem aprila.

• Na Računarskom fakultetu u Beogradu 8. aprila održan je edukativni seminar „Internet tehnologije za pronalaženje informacija”, koji se bavio temom prikupljanja relevantnih informacija na Internetu na osnovu svih mogućih načina pretraživanja.

• U svrhu promocije pretraživača IE 8 Microsoft je otvorio nagradni konkurs „Koliko smo smešni dok istražujemo” – pošaljite svoju fotografiju kako surfujete za računarom na http://ie8.microsoftsrb.rs/. Konkurs će se odvijati u krugovima na dve nedelje do 21. maja, a u svakom krugu pobednicima slede nagrade. A oko 150 menadžera i IT profesionalaca učestvovalo je 9. aprila na seminaru pod nazivom „Microsoft rešenja za poslovno izveštavanje”, što je prvi u nizu događaja kojima će biti obeleženo lansiranje novih Microsoftovih proizvoda i tehnologija: Office 2010, Share Point Server 2010 i SQL Server.

Telenor je obezbedio da za postpejd paket „Prenesi” korisnici prenose u sledeći mesec nepotrošene besplatne minute i SMS poruke, dok je MTS napravio sistem za dopunu prepaid brojeva mobilnih telefona korišćenjem poziva fiksnog telefona.

S.K.

 
 AKCIJE
Zaštita dece na Internetu: akcija „Klikni bezbedno” (2)

 NOVE TEHNOLOGIJE
Nanotehnologija
Intel Light Peak

 NA LICU MESTA
Osnivanje Overklok saveza Srbije, Jagodina
E-trgovina 2010, Palić
Izložba „CSI: Istražitelji”
nVidia Fermi prezentacija
LG konferencija
Huawei konferencija
Ostali događaji, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
„Shrek Forever After”
„Svet okeana 3D”

 SERVIS
Programiranje mobilnih telefona (5): iPhone OS
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera