TEST DRIVE<>
042010<><>

Elecom Prumie M-P3DUR

Slatki vragolan

Elecom Prumie M-P3DUR
Elecom Prumie M-P3DUR
Iz firme Elecom ovog puta stiže nam prava mala poslastica u obliku bežičnog miša. Po dizajnu, a i po oznakama na ambalaži može se zaključiti da su ciljna grupa ovog proizvoda korisnici Appleovih računara. Pored osnovne bele verzije, ovaj model može se naći i u dve specijalne verzije – crnoj i srebrnoj.

U paketu pored samog miša stižu prijemnik, uputstvo, CD sa drajverima i jedna AA baterija potrebna za napajanje miša. Na CD-u su drajveri za Windows 2000, XP i Vista (32 i 64 bita). Iako na internet prezentaciji proizvođača piše da podržava sve verzije Windows OS-a, drajver koji stiže na CD-u, kao i drajver koji smo skinuli sa Interneta nisu radili u verziji 7.

Među podešavanjima drajvera pored osnovnih postoji i nekoliko interesantnih opcija, od kojih bismo izdvojili pokazivač stanja baterije i podešavanje uz čiju pomoć prozor koji je van fokusa možemo dovesti u fokus hoveringom (držanjem kursora iznad prozora). Takođe, vrlo je zanimljiva mogućnost podešavanja funkcije svakog od četiri dugmeta, što je pomalo čudno, ali može biti i vrlo korisno.

Prilikom upotrebe miš se pokazao dobro, sa nekoliko vrlina i nekoliko mana. Standardna tri tastera prvoklasnog kvaliteta dopunjena su četvrtim, kome je osnovna funkcija Back, a nalazi se zgodno s leve strane i na njega palac tačno naleže. Takođe, pored standardnog vertikalnog skrola, točkić ima i tilt funkciju. LED indikator nalazi se odmah ispod skrola i pri normalnom radu je ugašen, a pri paljenju i gašenju miša pokazuje stanje baterije zelenom ili crvenom bojom. S donje strane miša nalazi se dugme za paljenje i gašenje miša (radi štednje baterije) i dugme za povezivanje sa prijemnikom. Prijemnik nije preterano malih dimenzija, ali ima zgodno prenosno mesto u samom mišu sa zadnje strane. Što se dometa tiče, proizvođač u deklaraciji ističe da može ići i do 10 metara ukoliko u blizini nema uređaja koji mogu izazvati smetnje, a na našoj probi fino je radio na udaljenosti od pet metara sa dosta bežičnih uređaja u prostoriji. Zbog toga što ležište baterije nije postavljeno duž ose miša, njegovo težište takođe je pomereno u desnu stranu, što daje čudan osećaj težine miša.

Elecom Prumie je precizan miš sa prijemnikom prilično velikog dometa. Odlično se uklapa uz laptop modernog dizajna. Preporučili bismo ga korisnicima kojima prija rad sa malo težim miševima.

Petar LONČAREVIĆ

 
Intel Core i7-980X Extreme Edition
Intel Pentium G6950
nVidia GeForce GTX 480
Sapphire Radeon HD 5830
MSI Wind U135-066US
Asus eeePC 1201N Seashell
Asus G51J 3D
Samsung P2370, Samsung F2380, LG W2220P-BF
Chieftec Dragon CH-07
SATA to IDE adapter
Canon imageFormula P-150
LG HXF2 Portable Theater
Razer DeathAdder 3.5G i Roccat Kova
Vivotek Video Server VS8102
Elecom Prumie M-P3DUR
Šta mislite o ovom tekstu?
Poken Spark i Pulse
Omega i Winstars USB habovi
Genius EasyPen i405 i MousePen i608
Logitech G110

Senzor:
laser, 800 tpi
Ostalo:
četiri tastera, četvorosmerni skrol, USB 2.0, 2,4 GHz, domet 10 m, taster za isključivanje, AA baterija
Proizvođač:
Elecom
Kontakt:
Gatarić
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera