PSPlay<>
032010<><>

Fieldrunners

Pojavljivanje PSP Goa na rafovima prodavnica bilo je prava stvar za sve vlasnike Sonyjeve prenosne konzole iz nekoliko razloga. Kao prvo, gotovo niotkuda stvorila se gomila kvalitetnih naslova, čime je prekinut dugačak sušni period, a kao drugo, predstavljena je nova forma igara, tzv. PSP minijature (PSP Minis). U pitanju su niskobudžetna ostvarenja malih gabarita koja se zainteresovanima nude u downloadabilnom obliku (naravno, prethodno ih morate platiti). Fieldrunners je jedan od prvih naslova u toj klasi, a dolazi pravo sa iPhonea, gde je postigao neverovatan uspeh.

U pitanju je klasična tower defence igra čija se radnja odvija na statičnom ekranu. Horde neprijateljskih jedinica nagrnuće na vašu odbrambenu liniju, a vaš jedini cilj je da ih sprečite u tome. To činite tako što na bojnom polju gradite različite tipove odbrambenih kula, vršite njihov upgrade i nadate se da odabrana taktika neće popustiti pod njihovim naletima. Neprijatelji dolaze u talasima, a ako dopustite da pređu celo polje i „natrpaju” vam se u bazu preko dozvoljenog broja, automatski sledi Game Over. Protivničke jedinice (bez obzira na tip i naoružanje koje nose) ne stupaju u interakciju sa izgrađenim kulama i jedino do čega im je stalo jeste da se dočepaju vaše baze.

Igra sadrži pet mapa, tri različita režima igranja i tri težine. U Classic modu cilj je preživeti 100 nivoa, odnosno 100 neprijateljskih talasa. Na raspolaganju se nalaze četiri vrste kula i dva levela upgradea za svaku (potreban novac prikuplja se eliminisanjem protivničkih jedinica). Pored mitraljeskih gnezda (Gattling Tower) i raketnih lansera (Missile Tower), ovde su na raspolaganju još Goo Toweri koji na agresora ispaljuju nekakvu lepljivu masu i tako ih usporavaju, odnosno Tesla Toweri koji nemilosrdno prlje strujom sve unaokolo. U Extended modu cilj vam je isti – preživeti 100 talasa, ali su u vatru ubačene dve nove kule. Flame Toweri na jadnike koji su u blizini bljuju vatru, dok Mortar Toweri bombarduju ciljeve u daljini i potpuno su nemoćni pri bliskoj borbi. Konačno, Endless mod, kao što mu ime kaže, traje onoliko koliko ste sposobni da izdržite. Na raspolaganju je ponovo šest tipova kula. Što se tiče neprijatelja, tu su obični pešadinci, rmpalije s mitraljezima, nekakve motorizovane kamikaze, avioni, helikopteri, tenkovi... Raznovrsnost je za svaku pohvalu!

Fieldrunners je igra koja vas kupuje na prvi pogled. Izuzetno jednostavnom upravljanju treba dodati i sjajnu 2D grafiku, odličnu muzičku podlogu i pristojne zvučne efekte. Tu je, naravno, i replay value, jer pored toga što nivoe možete ponavljati do iznemoglosti (zarad postizanja što većeg skora i upisivanju u hi-score listu), uvek možete da se okušate u drugim režimima i sa drugim taktikama (na istim mapama). Igra, inače, nije nimalo laka i potrebno je pažljivo planiranje kako posle pola sata igranja i naizgled lakog posla ne biste bili overrunnovani. Čak i na mapama gde neprijatelji izlaze samo sa jednog mesta treba biti veoma oprezan.

Adresa: fieldrunners.com

Vladimir PISODOROV

 
Fieldrunners
Šta mislite o ovom tekstu?
MotorStorm: Arctic Edge
Gran Turismo
Tetris
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera