TEST FUN<>
022010<><>

Knights of the Chalice 1.20

RPG za veterane

Igru koju opisujemo pre svega će znati da cene stariji RPG igrači. To se u startu vidi po grafici niske rezolucije, koja će poput mekih sočiva maksimalne dioptrije podsetiti na dane provedene u DOS okruženju sa naslovima kao što je Ultima. Međutim, ova indi igra krije mnogo toga što će najviše privući ljubitelje D&D pravila (izmenjena OGL 3.5 pravila), ali i sve one koji vole natprosečno složene igre. Za razliku od real time RPG-ova u kojima obično upravljate jednim čovekom, ovde je akcenat stavljen na vođenje družine i potezni pristup borbi, što omogućava najrazličitije ishode. Oni koji su probali igru najčešće je upoređuju sa igrama Dark Sun ili Temple of Elemental Evil.

Na početku igre kreirate družinu od četiri junaka. Izbori su ograničeni na Fighter, Wizard, Cleric, Human, Half-Elf i Half Dwarf kombinacije, što ne možemo svrstati u velike mane igre. Naime, neka ograničenja skupa navedenih pravila bila su neophodna radi njihovog što boljeg implementiranja. Svakako možemo reći to da je ovo jedna od stvari u kojima igra briljira. Svako pravilo, svaka osobina, magije svih nivoa, predmeti, stanje u kome se može naći igrač objašnjeni su detaljno i povezani putem linkova. To znači da je jednostavno podsetiti se nekog pravila, jer se zbog kompleksnosti lako zaboravljaju, ali i to da oni koji nisu upoznati sa D&D terminologijom ne moraju da izlaze iz igre i traže pomoć na Internetu. Neka pravila su promenjena u duhu udobnijeg igranja kompjuterske igre. Na primer, izbačeno je memorisanje magija, tako da su sve na raspolaganju odmah nakon odmora.

Druga jako bitna stvar u igri jesu borbene sekvence. One su često vrlo teške, naročito na početku igre kada možete zaginuti od jednog udarca. Akcenat na borbama koje se ne mogu lako pretrčati (iako forsiranje magija dosta olakšava pobedu) jedna je od osobina ove igre, za razliku od onih u kojima borbe vremenom postaju samo usputna (ne)zanimacija. Međutim, to ništa ne bi značilo da one nisu ekstremno kvalitetne, budući da AI koristi pravila na najbolji način. Koristiće AOO napade, raditi grapple, bacati magije, onesposobljavati vaše magove, praktično raditi sve što možete i vi. U toku borbe moguće je uključiti ispis svih kalkulacija (bacanja kockica) i stanja koje one proizvode.

Priča ne odudara od D&D proseka, a glavne osobine igre smo naveli. Pomenimo i to da ste vi u udruženju vitezova iz naslova i da ćete kroz priču posetiti i mnoge lokacije šetajući se po umanjenoj mapi sveta. Grafika je u stilu starih Ultima igara sa čudnom perspektivom, s tim da je okružnje bolje nacrtano od igrača i NPC-ova. Zanimljivo je to da ovaj retro prikaz ima i neke moderne mogućnosti, mahom u vidu svetlosnih efekata.

Ognjen POPOVIĆ

 
Stone Wars 1.1
Knights of the Chalice 1.20
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows XP/Vista
Veličina:
6,62 MB (demo), 30,3 MB na HD-u
Cena:
25 dolara
Adresa:
www .heroicfantasygames .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera