TEST OF TIME<>
012010<><>

Supremacy

Već sam naziv ove strateške igre dovoljno jasno sugeriše šta vam je činiti: potrebno je eliminisati vanzemaljskog protivnika i ostvariti potpunu kontrolu nad galaksijom.

Nakon izbora protivnika, tj. nivoa težine, naći ćete se na glavnom ekranu na kojem se nalazi mapa galaksije i ikonice pomoću kojih upravljate vašim planetama. Klikom na neku od njih selite se na nove ekrane na kojima vas očekuje pregršt opcija, te je potrebno određeno vreme da biste ušli u štos.

Na početku igre i vi i vaš oponent imate u posedu samo po jednu planetu na suprotnim krajevima galaksije, dok ostale tek treba kolonizovati. Postoji više tipova planeta, pa tako one vulkanskog porekla nude obilje minerala, tropski klimati pogodni su za proizvodnju hrane, na pustinjskim svetovima je najisplatljivije prikupljati solarnu energiju... Nakon teraformiranja i pokretanja proizvodnje, svetove je potrebno povezati flotom transportnih brodova kako bi obezbedili konstantan priliv resursa u vašu bazu. Tek tada se možete posvetiti izgradnji vojske, koja će vam služiti kako u napadu tako i u odbrani, jer će neprijatelj uvek vrebati priliku da vam štrpne koju planetu.

Celokupna igra odvija se u realnom vremenu, a da bi se malo razbila monotonija mikromenadžmenta ubačeni su zanimljivi random događaji poput jonske oluje koja će vam uništiti sve brodove u orbiti, pojave novih lekova koja prouzrokuje nagli skok populacije i slično.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Duck Tales: The Quest for Gold
The Willow Pattern Adventure
Supremacy
Šta mislite o ovom tekstu?
Miracle Warriors: Seal of the Dark Lord
Spirit of Excalibur
Top Hunter: Roddy & Cathy

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
www .amigapower .tk /files /s /Supremacy .zip
Veličina:
713 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera