PHONE ZONE<>
082009<><>

FuelLog

Cene naftnih derivata redovno skaču od početka godine (uz jedino pojeftinjenje sredinom jula), pa je sve veći deo kućnog budžeta potrebno izdvajati za gorivo, posebno ukoliko na posao idete kolima. Ono što je karakteristično kod goriva jeste to da često ni ne znate koliko ste ga potrošili, a stalno dosipanje na pumpi jednostavno ne pratite. Stoga biste se verovatno začudili kada biste na kraju meseca pogledali pregled potrošnje i utrošenog novca. Upravo za to služi program FuelLog.

On funkcioniše tako što se prilikom svakog punjenja benzina upisuju kilometraža, količina sipanog goriva i njegova cena. FuelLog automatski računa razdaljinu napravljenu punim rezervoarom, odnosno prosečnu potrošnju, zatim ukupne mesečne troškove, ali i cenu goriva po danu utroška. Posebno je zanimljivo i računanje cene benzina za određenu relaciju, pa tako jasno možete izračunati koliko novca mesečno izdvajate za benzin do posla ili pak za odlazak u nabavku van grada, posetu omiljenom bioskopu i slično.

FuelLog zasad podržava unošenje podataka za dva automobila, gde za svaki možete odrediti njegovo ime, opis, da li se razdaljina računa u kilometrima ili miljama, kao i to da li je jedinica za gorivo galon ili litar. Na ovaj način možete paralelno voditi računa o tome koliko koje vozilo troši benzina, posebno ako su, recimo, oba automobila gradska, te znati tačno koja je razlika između njih.

Svi podaci koje unosite u FuelLog čuvaju se u bazi podataka ovog programa i mogu se veoma lako eksportovati u CSV fajl radi dalje analize i uvoza u druge značajne programe za obradu baza podataka. Intersantno je i to što se backup podataka vrši paralelno na memorijskoj kartici, dok je glavna baza, naravno, u memoriji samog telefona.

Kao i za veliki broj aktuelnih aplikacija ovih dana, i za uspešno korišćenje FuelLoga potrebno je instalirati Python za S60, koji se takođe nalazi u paketu sa programom.

Milan ĐUKIĆ

 
FingerPrint Scanner
WWIGO
GoogaSync
Microfi Nitrogen 1.1
Easy Busy
FuelLog
Šta mislite o ovom tekstu?
Screen Capture 1.2.1018
Pocket Digital Clock 1.1.5
ScreenWriter 1.95.9

Platforma:
Symbian
Veličina:
180 KB
Cena:
8 evra
Adresa:
www .martin -dehler .de
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera