TEST FUN<>
032009<><>

Virtual Folder 1.04

Folderi ni na nebu ni na zemlji

Pri korišćenju računara često imate potrebu da pristupate fajlovima koji se nalaze u folderima razbacanim po hard disku ili mreži. Tako se stalno morate prebacivati iz jednog foldera u drugi da biste te fajlove prekopirali u poseban folder na desktopu, a njega, pošto fajlove zapakujete i pošaljete emailom, obrišete. Umesto ove šetnje po folderima, najbolje je napraviti virtuelne foldere.

Program zapravo pravi virtuelni disk, smešten u My Computer, i dodeljuje mu sledeće slovo koje nije zauzeto hard diskom ili drugim uređajem (tako da mu se može pristupiti i iz komandne linije). Svi virtuelni folderi koje napravite biće smešteni na ovaj imaginarni disk. Foldere je najlakše napraviti tako što iz kontekstnog menija desnim klikom izaberete tu mogućnost. Kako se ovaj disk ponaša kao bilo koja lokacija na kompjuteru, na njega možete kopirati razne druge foldere, ali u tom slučaju oni neće biti virtuelni već novi objekti, o čemu morate voditi računa.

Sada su svi folderi koji su vam potrebni jedan pored drugog i sve promene izvršene nad njima reflektuju se i na originale. S druge strane, brisanje virtuelnog fodlera ostavlja originale na svojim lokacijama. U SK 12/08 opisali smo veoma sličan program PikySuite 3.0, koji ima tu prednost da „u korpu” može da stavi i individualne fajlove, a ne samo cele foldere.

Ognjen POPOVIĆ

 
Virtual Folder 1.04
Šta mislite o ovom tekstu?
Romantic Gift
One Clock 1.65
RGB MusicLab 2.6
Mouse Click
Deskroller Screensaver 1.1

Potrebno:
Windows XP/2003/Vista
Veličina:
810 KB (trial), 2,9 MB na HD-u
Cena:
30 dolara, ograničenje 3 foldera
Adresa:
www .virtualfolder .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera