PD KUTAK<>
012009<><>

Photo! Web Album 1.2

Sličica po sličica – online album

Prema rečima ljudi koji stoje iza projekta, Photo! Web Album je najbrži i najprostiji način za kreiranje online galerija slika. Jednostavna mehanika koja stoji iza ovog procesa iziskuje tek nekoliko klikova prilikom dodavanja grafike, potom izbor željenog dizajna i fotografije se u roku od nekoliko minuta mogu obelodaniti na Mreži. Ukoliko ne želite da sami otkrivate šta čemu služi, ovaj idiotproof postupak možete posmatrati i putem animacije za dobrodošlicu pri prvom pokretanju.

Interfejs Photo! Web Albuma u većoj meri prati konkretne korake u stvaranju kataloga. S leva na desno ređaju se alatke za manipulaciju samim projektima, deo vezan za fina podešavanja veličine umanjenih slika, prikaz EXIF informacija i slične peripetije, potom izbor teme albuma i najzad rutina za izvođenje gotovih dela. Izrada web galerija inicijalno se svodi na unos pojedinačnih slika ili foldera sa istim, pri čemu se ovde možete poslužiti i principom prevlačenja fajlova. Dodavanje naziva, potencijalnih linkova, kao i postavka veličina prikazanih slika slede u nastavku, a od korisnih stavki ovde ne treba zaboraviti ni korišćenje zaglavlja za potrebe rotacije pojedinih fotografija. S obzirom na to da se slike umanjuju zbog štednje bandwidtha, obratite pažnju na opciju očuvanja originalne veličine grafike.

Izbor jednog od tridesetak tematskih albuma je sledeća stavka, pri čemu je ostavljena mogućnost posete Internetu radi preuzimanja dopunskih. Postojeći spektar dizajna pokriva zaista dobar deo aktivnosti i lokacija koje mogu da se nađu na vašim fotografijama, a umetnički nastrojenim korisnicima omogućeno je kreiranje i deljenje radova sa zajednicom.

Najzad, kada ste zadovoljni izabranom tematikom albuma, nazivima slika i celokupnom pričom, preostaje vam samo da izvezete završni „proizvod”. Opciono, pre ovog finalnog skoka možete uneti proizvoljan HTML kod za potrebe zaglavlja i podnožja za sve strane koje će biti kreirane. Čuvanje svih fajlova u odabranom folderu logičan je izbor, ali možete se opredeliti i za direktno slanje albuma na hosting servis Pho.to. Ukoliko se opredelite za prvo rešenje, folder sa nazivom projekta će osvanuti sa celokupnim sadržajem neophodnim za postavljanje na server vaše prezentacije.

Za kraj ne smemo zaboraviti da pomenemo poslasticu učitavanja podfoldera. Naime, ukoliko za poreklo fotografija odaberete folder slike Mihailove svadbe, a isti u sebi sadrži momačko veče, venčanje u opštini i događaji u restoranu, Photo! Web Album će održati strukturu ovog grananja i posetioci će moći jednostavno da pretražuju virtuelno stablo svih slika u potrazi za konkretnim setom. Pomenuti segmenti pre i tokom svadbe biće prikazani kao folderi kroz koje se navigacija vrši standardnim putem. Naravno, u svakom trenutku možete videti rezultate u samom programu ili podrazumevanom pretraživaču kako biste sa sigurnošću znali kako će sve izgledati online.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
Google Picasa 3
Perspective Pilot 2.1
ExifPro 1.0.4
36-Image Converter 4.4
ZTreeWin 1.74
Prevent Restore 1.3
Samostalni Twitter klijenti
Photo! Web Album 1.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Abdio PDF Editor 9.2
Pixelformer 0.9.6.1 RC1

Potrebno:
Windows 2000/XP/Vista
Veličina:
18,7 MB, 13,2 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .vicman .net /webalbum
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera