PD KUTAK<>
012009<><>

36-Image Converter 4.4

Veoma ograničeno konvertovanje grafike

Prema skromnom mišljenju autora ovih redova, crna boja je krajnje precenjena. Postulat da aplikacija automatski izgleda ozbiljnije, profesionalnije ili, recimo, brže pomalo prerasta u stereotip. Ako zanemarimo sam interfejs ovog programa, koji je izliven u crnoj boji sa jedva vidljivom tamno plavom, pozivanje konfiguracionih menija ili postavljanje ekstenzija putem interne forme krajnje je nepregledno i nečitko.

Pored estetskog problema, 36-Image Converter dolazi, nažalost, i sa ogromnim ograničenjem, krajnje neshvatljivim u doba digitalne fotografije – u stanju je da edituje i konvertuje samo fotografije čija veličina ne prelazi 800 x 600 piksela! Danas skoro svaka kamera na mobilnom telefonu izbacuje veće formate, ali autori su izgleda imali nešto drugačije mišljenje. Kako biste uopšte bili u stanju da učitate grafiku u program, ona će biti umanjena u slučaju da prevazilazi pomenute margine.

Pozitivna strana 36-Image Convertera jeste to što je u stanju da čita zaista veliki broj grafičkih formata, pa svakako i da zapisuje u druge. Samo neki od podržanih su BMP, CUR, DIB, EMF, GIF, ICO, JNG (jedinstveni MNG frejm sa JPEG kompresijom), JPEG (2 K), PBM, PCX, PGM, PNG, PPM, RAW, TGA, TIFF i WMF, što je zaista dovoljno za sve radnje prebacivanja fizički manjih sličica. Interfejs programa zasniva se na dva reda „komandi”, pri čemu je gornji deo univerzalan i po pozivanju smenjuje donje „produbljene” menije. Ovako su razgraničene alatke za osnovno editovanje (okretanje, isecanje i slično), prosto crtanje i postavljanje teksta, primenu šturih efekata na temu okvira za slike i bažičnih filtera i najzad deo vezan za samo konvertovanje.

Iako smo u startu osetili jaku odbojnost prema rešenjima koja su autori primenili, suština programa koja leži u naslovu zaista radi dobar posao. Pomenute mogućnosti editovanja su dovoljne za najosnovnije potrebe, a činjenica da veliki broj različitih fajlova može biti učitan i olako prebačen u drugu formu predstavlja aksiom.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
Google Picasa 3
Perspective Pilot 2.1
ExifPro 1.0.4
36-Image Converter 4.4
Šta mislite o ovom tekstu?
ZTreeWin 1.74
Prevent Restore 1.3
Samostalni Twitter klijenti
Photo! Web Album 1.2
Abdio PDF Editor 9.2
Pixelformer 0.9.6.1 RC1

Potrebno:
Windows
Veličina:
9,57 MB, 15,18 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
36ic .phoenxsoftware .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera