TEST PLAY<>
012009<><>

Panzerkrieg: Burning Horizon 2

Nadamo se da vam je intervju sa Aleksandrom Đokićem donekle razjasnio megazbrku po pitanju franšize Blitzkrieg, strateškog serijala na čije elemente polaže prava pola tuceta kompanija iz Evrope i Rusije. Njegova matična firma LaPlata Interactive poseduje copyright na Blitzkrieg (1) engine i naslovne sufikse (tj. podnaslove ekspanzija u njihovoj režiji), ali ne i na prefiks. Otud Panzerkrieg, a ne Blitzkrieg.

Panzerkrieg: Burning Horizon 2 jeste kompilacija Blitzkrieg: Rolling Thunder ekspanzije i dve sveže kampanje, koje ranije nisu bile izdate u formi stand-alone packova: Lost Victories i Red Horizon. Potonji ne treba mešati sa Burning Horizonom, čije ime iz nepoznatog razloga nosi ovaj kompletan bundle i koji je bio posebna ekspanzija (a on, usput, instalira dve separatne igre, Blitzkrieg: RT i sam Panzekrieg sa oba pripadajuća segmenta). Verzija Panzerkriega koju smo dobili od izdavača, incijalno kompletno nemačka, donekle je lokalizovana omanjim language patchom koji je pokrio samo prvu kampanju (Lost Victories) i predstavlja svojevrsnu betu proper verzije za anglosaksonsko tržište koja bi trebalo da izađe početkom sledeće godine. Igranje igre kod koje je za shvatanje porekla neophodna asistencija forenzičnih eksperata i koja je pola na nemačkom a pola na engleskom jeziku, za većinu ljudi ne predstavlja pravu definiciju home entertainmenta... sem za novinare SK-a, koji se smeju u lice teškoćama.

Da razmrsimo još jedno klupko: kampanja Lost Victories, koja lukavo nosi naziv čuvenih memoara feldmaršala Eriha fon Majnštajna, ima samo delimično veze sa Romelovom kampanjom iz prvog Burning Horizona: neki borbeni teatri se poklapaju (Francuska, na primer), što nekoga može da navede na pomisao da je German kampanja istovetna originalu, ali je njen najveći deo fokusiran na istočni front, tj. bitke koje su proslavile najslavnijeg generala Wehrmachta (Krim, Kursk itd.). Kao i svaka Blitzkrieg (tj. Panzekrieg u LaPlatinoj definiciji) igra, i ova prestavlja kombinaciju treninga strateške veštine i živaca, što je amplifikovano činjenicom da je ova kompilacija namenjena istinskim fanovima koji žive za takvu vrstu izazova. Njima svakako neće smetati zastareli engine igre, loš pathfinding jedinica i fakat da za nekoliko sekundi možete da izgubite kompletnu oružanu silu ukoliko pre ofanzive niste detaljno izvideli teren.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Prince of Persia
Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir
Gothic 3: Forsaken Gods
Grand Theft Auto IV
Legendary
Rise of the Argonauts
Silent Hill: Homecoming
CSI: NY - The Game
A Vampyre Story
Hired Guns: The Jagged Edge
FaceBreaker K.O. Party
Sonic Unleashed
Resistance 2
Pyroblazer
Panzerkrieg: Burning Horizon 2
Šta mislite o ovom tekstu?
Football Manager Live

Kosovo Sunrise
Kako nam je Aleksandar Đokić objasnio, Kosovo Sunrise je njegov najveći projekat, koji ima veći značaj čak i od Panzerkriega. Na njemu radi već godinu dana. U suštini, to je modifikacija Blitzkriega u kojoj se pojavljuju dve nove zaraćene strane: Republika Srbija i Albanija. Kosovo Sunrise poseduje više od 80 novih modela jedinica, koje variraju od pincgauera do „supergaleba”, oko 30 novih vrsta pešadinaca, autentične zgrade i objekte, kompletan redizajn interfejsa i kampanju od 15 misija koja igrača vodi od uloge oficira KFOR-a, sa zadatkom raspodele hrane, preko komandanta 63. padobranske brigade koja noću zauzima aerodrom Slatinu, do majora koji vrši protivnapad kod Uroševca (ovo su samo neki od zanimljivih elemenata Kosovo Sunrisea). Pored toga, naše jedinice govore srpskim jezikom, efekti u samoj igri veoma su živopisni, a protivnički AI je ne samo pametan već i surov. To je moderan Blitzkrieg smešten u 2012. godinu, usred velikih svetskih političkih i društvenih promena, u kom pogrešna komanda može rezultirati porazom u misiji, a samoinicijativa igrača nagrađuje se dodatnom jedinicom ili nekim poboljšanjima. Trenutno je dostupna demo verzija modifikacije, ali ona predstavlja samo delić onoga što tek dolazi. Aleksandar radi Kosovo Sunrise uz veliku pomoć druga iz Loznice Radeta Jovanovića.

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 3 / 1,3 GHz ili ekvivalent, 512 MB RAM-a, GeForce 5700+
Poželjno:
Pentium 4 / 1,8 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM-a, GeForce 6600GT+
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .panzerkrieg .net

73
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera