NA LICU MESTA<>
122008<><>

Brzo gašenje

Vatrosprem prezentacija, PC4U, Beograd, 24. oktobar

Da li ste ikada palili kompjuter? Ali stvarno? E, mi jesmo, na prezentaciji novog protivpožarnog aparata koji je predstavio Vatrosprem. Radi se o modelu koji je specijalno namenjen kompjuterskoj tehnici, mada i elektronici uopšte. Pitate se šta bi to moglo da bude specijalno kod PP aparata? Naravno, nije boca, već punjenje, koje prilikom gašenja ne ostavlja tragove, kao klasični PP aparati. U stvari, požar na kompjuteru možete gasiti na mnogo načina – ćebetom (sumnjiv je uspeh gašenja), vodom (odoše sve komponente, sigurno), običnim PP aparatom (posle ćete brisati penu ili prah kako biste uspeli da dođete do neizgorelog dela elektronske opreme)... Sve u svemu, jeste da vam je izbor širok, ali pri bilo kom gašenju, osim ovim PP aparatom, oprostite se od bilo čega unutar kompjutera.

Ovaj PP aparat ima gasovito punjenje (HFC236fa ili heksafluor propan) i prilikom gašenja požara u kompjuteru ne ostavlja nikakve tragove, niti pravi kratke spojeve ukoliko je kompjuter uključen u struju. Dakle, šteta koju je načinio požar ostaje lokalizovana na ono što je izgorelo, a ostale komponente, koje nisu zahvaćene požarom, mogu se spasti. Namenjen je gašenju „na prvu loptu” u zatvorenim prostorima, jer za veće požare – hvatajte maglu i zaboravite i na požar i na kompjuter. Gas nije otrovan za čoveka i ne šteti ozonskom omotaču.

Ako ste piroman ili jednostavno imate sumnjivu strujnu instalaciju, ili ako pak želite da obezbedite svoje kancelarijske radnike, PP aparat FE-36 može da se nabavi u svim PC4U prodavnicama po ceni od oko 8 hiljada dinara.

Dušan STOJIČEVIĆ

 
 AKCIJE
SK Case Chase: Kućište „Casino”

 NOVE TEHNOLOGIJE
„Hightech” razglednica iz Čikaga

 PRIMENA
QR Code i Datamatrix 2D kodovi

 NA LICU MESTA
Vatrosprem prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
BSA konferencija
Cisco Expo 2008
BizBuzz, Niška Banja
OpenIT v3.0
Asus prezentacija
Intel prezentacija
JobFair 08
Telix dilerski skup, Kopaonik

 SITNA CREVCA
Modulator-demodulator (5)

 SERVIS
Live streaming – Internet TV
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera