PHONE ZONE<>
122008<><>

FireBall

Iz meseca u mesec donosimo vam opise nekih novih igara za mobilne telefone, adaptacije filmskih ostvarenja ili naslova sa PC i konzolne sisteme, ali i rimejkove nekih starih i proverenih hitova. Međutim, odavno nismo opisali ni jedno izdanje koje kao inspiraciju uzima planetarno popularni Arkanoid. Konačno, na red je stigao i jedan ovakav naslov, ovekovečen pod imenom FireBall.

Pretpostavljamo da nešto detaljnije objašnjenje mehanike igre nije neophodno – vi upravljate „pločicom” koja se kreće levo-desno po horizontalnoj osi, a poseduje i mogućnost širenja, skupljanja, „lepljenja”, ispaljivanja projektila i tako dalje. Međutim, glavna namera je da udarate lopticu koja se odbija o (skoro) svaku površinu, kao i da ne dozvolite loptici da vam ode iza leđa, odnosno da „izađe sa ekrana”. Nivoa u igri ima ukupno dvadeset i svaki od njih interesantan je na svoj način. Svaki poseduje svoju postavku, tačnije raspored „cigli” u koje udarate, a tu su i brojna unapređenja, dodatne prepreke i tome slično. Dodatna dimenzija težine FireBalla ogleda se u vremenu koje teče, a koje nikako ne sme stići do kraja, pošto u tom slučaju gubite život. To znači da, pored dobrih refleksa i mogućnosti da u svakom trenutku ocenite gde treba poslati lopticu, morate to činiti što je brže moguće kako biste ostali živi i prešli u naredni nivo. Modifikacije nisu omogućene samo na pločici koju kontrolišete, već i na loptici koju udarate, pa tako ona može postati vatrena, ledena, manja ili veća, pa se čak može i umnožiti u nekoliko identičnih primeraka.

Naročito pohvalno kod ove igre jeste to što je grafika na prilično visokom nivou za naslov ovog tipa i prijatna je za oči, a i zvučna podloga je, iako pomalo „jeftina”, vrlo interesantna.

Milan ĐUKIĆ

 
FireBall
Šta mislite o ovom tekstu?
Farmer Jones vs UFO
Crazy Window Cleaners

Platforma:
Java
Veličina:
140 KB
Cena:
100 dinara + PDV
Adresa:
www .mobstel .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera