TEST PLAY<>
122008<><>

My Sims Kingdom

Kao jedna od najuspešnijih igračkih franšiza, The Sims mnogim izdavačima pruža dobru inspiraciju. Tu se ubraja i sam Electronic Arts, koji uvek nađe načina da iz dobre ideje iscedi još koji dolar. Tako je nastao serijal My Sims, family-friendly varijanta, koja je očišćena od seksualnih i drugih za mlađe igrače neprikladnih sadržaja. My Sims je u celini koncepcijski jednostavniji i težinski manje zahtevan, ali i više ograničen na polju slobode koju igrač ima u organizaciji života svojih virtuelnih podanika.

My Sims Kingdom je drugo izdanje ovog serijala, koje s prošlogodišnjim debitantom nema mnogo dodirnih tačaka, budući da je projektovan od početka. Scenario je jednostavan, ali je priča dobro razvučena i zalazi u sve pore igre, što je svakako bolje od prostog izvršavanja zadataka bez predstave o „velikoj slici”. Kao jedan od kandidata za budućeg kraljevog čarobnjaka, na početku igre dobićete magični štapić i zadatak da ga iskoristite tako da sve stanovnike kraljevstva učinite srećnim. Konkretno, vaš posao se svodi na neimarske radove, zidanje svega što vašim sunarodnicima padne na pamet. U početku će to biti jednostavne strukture, kao što su kuće i proste mašine, da bi se docnije graditeljski izazovi pretvorili u prave logičke glavolomke.

Pre nego što zamahnete wiimoteom i počnete da gradite, moraćete da se pozabavite sakupljanjem resursa, odnosno kopanjem, pecanjem, traganjem za skrivenim blagom, sečenjem drva... Ove aktivnosti u početku će biti slatke i zanimljive, ali vitlanje daljincem brzo dosadi, jer se jednolični zadaci ponavljaju u kratkom vremenskom intervalu (sreća je da sakupljanje resursa ne traje duže od pet minuta). Treći segment igre odnosi se na socijalizaciju, odnosno interakciju sa sporednim likovima, koju treba voditi na što ljubazniji način. To neće biti naročito teško, jer su dijalozi kratki, zanimljivi i začinjeni duhovitim dosetkama. Osim toga, tokom priče često ćete dobijati informacije od značaja za tekuće zadatke. Iako ima strogo linearan tok, igra pruža izvanredan osećaj slobode i svojevrstan avanturistički doživljaj – bilo koju akciju, potragu za blagom, na primer, možete pokrenuti kada god želite, čak i kada to nije u funkciji tekućeg zadatka; možete se vratiti u kuću, leći u krevet ili pripremiti ukusan obrok, šta god vam se u tom trenutku radi. U zavisnosti od afiniteta, igru možete završiti ekspresno, baveći se isključivo primarnim zadacima, ili u njoj možete uživati polako i zavirivati ispod svakog kamena.

Upravljanje je jednostavno, pomoću wiimotea koji se koristi kao point&click upravljač. Vizuelnim aspektom dominiraju simpatični likovi, koji nemaju mnogo veze s originalnim Simsima (slični su Mii avatarima, odnosno Lego igračkama), i živopisni krajolici. Koliko je grafika dobra toliko je muzika dosadna, pa i iritantna. Konačni utisak o My Sims Kingdomu kao svedenoj ali živopisnoj varijanti popularne simulacije vrlo je pozitivan – to je igra puna života u kojoj će uživati cela porodica.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Call of Duty: World at War
Quantum of Solace
Command & Conquer: Red Alert 3
Penny Arcade: On the Rain-Slick Precipice of Darkness - Episode Two
Tomb Raider: Underworld
Nikopol: Secrets of the Immortals
Spider-Man: Web of Shadows
Need for Speed: Undercover
Football Manager 2009
NHL 09
NBA 2K9
MotorStorm: Pacific Rift
LittleBigPlanet
Hot Wheels: Beat That!
My Sims Kingdom
Šta mislite o ovom tekstu?
Gears of War 2
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
Left 4 Dead

Platforma:
Wii, NDS
Veličina:
1 DVD
Cena:
4499 dinara
Adresa:
www .mysimskingdom .com
Kontakt:
Extreme CC

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera