TEST PLAY<>
122008<><>

Spider-Man: Web of Shadows

Spajdermen se još jednom susreće sa pretnjom njegovom voljenom gradu, koja nadmašuje sve do sada viđene krize. Od samog početka igre u centar pažnje igrača postavlja se Venom, koji i dalje nije odustao od želje da se obračuna sa našim herojem. Pored toga, on potajno zaražava građane, pretvarajući ih u simbiotske nakaze koje napadaju sve što im se nađe na putu, a regularne snage reda i mira sa njima, naravno, ne uspevaju da izađu na kraj. Ipak, ni staromodni kriminal nije zakazao, pa ćete, kao da invazija vanzemaljskih parazita nije dovoljna, morati da se obračunavate i sa uličnim bandama, poznatim ovozemaljskim zlikovcima, koje ćete sretati tokom igre. Pored svega, treba da održite i kontrolu nad simbiotskim odelom koje pokušava da vas obuzme, kao što smo to videli u filmu.

S tehničke strane, Spider-Man: Web of Shadows može se pohvaliti totalnim nedostatkom naprednijih grafičkih podešavanja, kao i nezgrapnim načinom upravljanja, koji očigledno ukazuju da PC nije bio primarna meta ovog naslova. Pored toga, većina objekata u ’svetu’ oblepljena je jednoličnim teksturama, dok pojedini likovi, a prvenstveno sam Spajdermen, zvuče grozno. To je prava šteta, pošto bi dobra glasovna gluma mogla da doprinese stvaranju dobre atmosfere, preko potrebne ovakvom naslovu u kom vodimo lika rastrzanog između svetlosti i tame, primoranog da balansira između dve krajnosti kako bi preživeo. Nažalost, ta borba u igri poprima većinom kozmetički karakter, pošto ćete retko biti primorani da koristite specifične sposobnosti vaših odela, pa se možete bez većih muka opredeliti za put po vašoj želji. Tako ćete u svakom trenutku moći da nosite klasično Spajdermenovo crveno-plavo odelo koje se odlikuje većom agilnošću i bržom regeneracijom energije, ili crnu simbiotsku varijantu u kojoj ćete biti daleko jači, pa ćete zadavati razornije udarce i biti u prilici da bacate automobile na protivnike.

Rešavanjem primarnih i opcionih misija sakupljaćete iskustvene poene, koje ćete moći da trošite na nadogradnju specifičnih mogućnosti jednog ili drugog odela, čime ćete moći da se specijalizujete za stil borbe koji vam odgovara. Tako ćete uspevati da izvodite širok dijapazon brzih, razornih ili onesposobljavajućih udaraca, a igra će se putem (obaveznih) trening misija postarati za to da ih možete izvesti i vezanih očiju. Ipak, igra zaostaje u pružanju pravog izazova igračima, pa će korišćenje naprednih tehnika biti samo način da se malo zabavite tokom dosadnog ugnjetavanja predstavljenih protivnika.

Dinamične borbe sa glavnim protivnicima drastično odstupaju od opšte monotonije i svakako čine najlepši segment ove igre od koje su mnogi igrači, ipak, očekivali daleko više.

Marko POPOVIĆ

 
Call of Duty: World at War
Quantum of Solace
Command & Conquer: Red Alert 3
Penny Arcade: On the Rain-Slick Precipice of Darkness - Episode Two
Tomb Raider: Underworld
Nikopol: Secrets of the Immortals
Spider-Man: Web of Shadows
Šta mislite o ovom tekstu?
Need for Speed: Undercover
Football Manager 2009
NHL 09
NBA 2K9
MotorStorm: Pacific Rift
LittleBigPlanet
Hot Wheels: Beat That!
My Sims Kingdom
Gears of War 2
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
Left 4 Dead

Platforma:
PC, PS3, Xbox 360, Wii
Potrebno:
Pentium 4 / 2,8 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM-a (1,5 GB za Vistu), 256 MB VRAM-a, nVidia GeForce 7300 GT ili ekvivalent
Poželjno:
Dual-Core processor, 2 GB RAM-a, 512 MB VRAM-a, nVidia GeForce 9500 GT ili ekvivalent
Veličina:
1 DVD
Adresa:
http://seizecontrol .marvel .com

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera