CeDeTEKA<>
112008<><>

Anima kursevi za početnike

Kada su u pitanju edukativna multimedijalna izdanja na srpskom jeziku, studio Anima izdvaja se kao najvredniji izdavač, koji u svojim katalozima nudi pregršt (više od 60) popularnih obrazovnih naslova iz oblasti računarstva, stranih jezika i multimedije za decu. Naročito su popularna izdanja za učenje stranih jezika, kojima Anima poklanja naročitu pažnju. Svi ovi kursevi koncipirani su na sličan način: lekcije su u formi animiranih ili video sekvenci koje su praćene glasom predavača (forsira se najprirodniji način za učenje jezika, putem auditivne stimulacije), ali i pisanim dijalozima, prevodima i vežbama koje omogućuju postepenu analizu jezičkih konstrukcija.

Izdanja edicije Za početnike obuhvataju interaktivne CD-ROM tečajeve engleskog, nemačkog, francuskog i španskog jezika. U revidiranim izdanjima, svaki od ovih kurseva obuhvata preko 50 lekcija u formi igranih ili animiranih video odlomaka koje simuliraju realne životne okolnosti. One objašnjavaju konkretnu primenu jezika u situacijama kao što su upoznavanje, raspitivanje za pravac, razmena novca u banci, ponašanje u restoranu i turističkoj agenciji i druge, ali i osnovna gramatička pravila i pojmove. Iz lekcije u lekciju, intenzitet i složenost dijaloga postepeno se povećavaju i uvode se vežbe izgovora. Na početku se uče osnovna pravila za vođenje razgovora, zatim se prelazi na gramatičke vežbe i učenje pojmova, a onda i na dinamičniji dijalog, praćen interaktivnim vežbama izgovora. Sve lekcije prati originalni tekst sa prevodom, kao i vežbe i testovi za proveru znanja i utvrđivanje gradiva.

Korisnički interfejs programa sveden je i upotpunosti je u funkciji vizuelne prezentacije. Kvalitet video odlomaka nije na najvišem nivou, ali je zvučni zapis sasvim razumljiv i dovoljno glasan. Sve u svemu, Animini kursevi mogu biti veoma korisna alatka za „instant” učenje najosnovnijih jezičkih konstrukcija – idealno pred polazak na odmor ili službeni put u stranu zemlju.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Anima kursevi za početnike
Šta mislite o ovom tekstu?
Shineco za najmlađe
Jamorama Ultimate Guitar Learning Kit

Potrebno:
Windows, Pentium 200 MHz, 64 MB RAM-a
Veličina:
po 1 CD, 0 MB na disku
Cena:
1199 dinara po disku
Proizvođač:
Anima
Kontakt:
Extreme CC
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera