TEST PLAY<>
052008<><>

Enemy Engaged 2: Desert Operations

Ah, neuništivi Gameyus Interactive, poslednji Mohikanac srpskog game developinga koji uspešno odoleva tržišnim turbulencijama i recesiji solventnosti malih razvojnih timova. Poput Fredija Krugera koga kiselina, štrikaće igle, bacač plamena i loše kritike mogu da uspore ali ne i ubiju, ekipa iz beogradskog studija iznova i relativno regularno vraća se na scenu novim naslovima.

Njihov najnoviji proizvod je Enemy Engaged 2: Desert Operations, stand-alone ekspanzija za jedinu „aktivnu” simulaciju borbenih helikoptera današnjice. Pustinjske operacije donose četiri nove dinamičke kampanje smeštene u potencijalna ratišta bliske budućnosti, pogodna za masovni sudar američke i ruske borbene tehnike. Makljaža „crvenih” i „plavih” u Libanu, Avganistanu i Iranu dopunjena je fiktivnim sukobom oko teritorije ledenog Antarktika, koji je uleteo na radar velikih sila zbog pronalaska zaliha uranijuma i titanijuma. Dinamičke kampanje su i dalje, bez sumnje, naslovne atrakcije igre, dajući igraču neverovatnu dozu slobode da na tok sukoba utiče sopstvenom letačko-borbenom veštinom.

Gorući problem svih Enemy Engaged naslova – nadrealno i nelogično rešene opcije za definisanje sopstvene kontrolne šeme – prisutan je i ovde. Od pokušaja da osposobimo džojstik da normalno radi po svim osama odustali smo posle petnaestak minuta, zasevši za tastaturu i nadajući se najboljem. Problemi grafičke prirode, odnosno loš kvalitet vegetacije koji je morio prethodne nastavke lukavo je eliminisan smeštanjem ekspanzije u pustinjske predele. Kockastog drveća više nema, čime je „uživanje” u homogenim terenskim teksturama zagarantovano.

Kao i u slučaju prethodne igre, možemo zaključiti sledeće: EE 2: Desert Operations, bez obzira na diskutabilni kvalitet nekih elemenata, ipak predstavlja jednu jedinu opciju za ljubitelje borbenih simulacija helikoptera. Ako ni zbog čega drugog, autori zaslužuju svaku pohvalu zato što u ledenoj kiši sveopšte komercijalizacije i fuzije razvojnih studija pod nekoliko gigantskih kišobrana uspevaju da baklju hard-core sim naslova održe koliko-toliko rasplamsalom.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Rainbow Six: Vegas 2
Lost Empire: Immortals
XIII Century: Death or Glory
Europa Universalis: Rome
Command & Conquer 3: Kane’s Wrath
Warriors Orochi
Ford Racing Off Road
Aggression: Reign over Europe
Overclocked: A History of Violence
Fate of Hellas
The Golden Horde
Enemy Engaged 2: Desert Operations
Šta mislite o ovom tekstu?
The Lost Crown: A Ghost-Hunting Adventure
Fritz 11
Dark Sector
Worms: A Space Oddity
Pro Evolution Soccer 2008
Guitar Hero III: Legends of Rock
Gran Turismo 5: Prologue

Platforma:
PC
Potrebno:
AMD 1700+ ili Intel P4 / 2 GHz, 512 MB RAM-a, nVidia GF5200 ili ATI Radeon 9550
Poželjno:
AMD64 ili Intel P4 / 3 GHz, 1 GB RAM-a, nVidia 6800 ili ATI X800
Veličina:
1 CD
Cena:
1499 dinara
Adresa:
www .eech2 .com
Kontakt:
Extreme CC

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera