TEST PLAY<>
042008<><>

FIFA Street 3

Na prvi pogled FIFA Street 3 deluje neodoljivo skladno. Grafika i animacija su odlične, zvučna podloga (prvenstveno muzika) daleko iznad proseka, komande (končano) jednostavne i brzo savladive... Klik na stavku Play Now u glavnom meniju očas posla odvešće vas na poprište odigravanja egzibicionog meča između nekih od ponuđenih reprezentacija ili tzv. uličnih timova sastavljenih od poznatih igrača okupljenih na jednom mestu po nekom od važećih kriterijuma (stilu igre, sposobnostima, fizičkim predispozicijama...). Brza dodavanja, gurkanje sa protivničkim igračima, zabijanje spektakularnih golova, odbijanje lopte od objekata koji se nalaze pored terena i mogućnost da se fudbaleri popnu na njih kako bi izveli neki trik zalepiće vas ispred ekrana. Još kad otkrijete da desna pečurkica služi za izvođenje trik pokreta, a „trougao” za spektakularna pimplovanja, sreći nema kraja. Vozićete slalom kroz protivničku odbranu, postizati golove iz voleja i glavom za špice sportskih emisija, žongliraćete loptom sa jednog kraja terena na drugi... A onda ćete, nažalost, shvatiti da je to što ste za prvih dvadesetak minuta videli u velikoj meri sve što igra može da pruži. Odjednom se stvari više ne čine tako privlačnim.

Igrači su podeljeni u četiri klase. Playmakeri su vešti u dodavanju, nabacivanju i šutiranju lopte sa distance, Enforceri su dobri odbrambeni igrači, Tricksteri su obdareni sposobnošću ludiranja s loptom, dok je Finisherima postizanje golova iz svih uglova i pozicija srednje ime.

Mečevi se odigravaju na improvizovanim terenima (igra se u sastavu pet na pet) – parkingu iza plaže, naftnoj bušotini, luci, idiličnom mediteranskom gradiću, pokraj reke, vrhu nebodera... Konfiguracija ne utiče u velikoj meri na odvijanje mečeva, jer su svi tereni oivičeni objektima tako da lopta ne može izaći u aut, dok u nekim slučajevima (na vrhu zgrade) postoji i zaštitna ograda koja sprečava i visoke lopte / neprecizne šuteve da napuste granicu terena. Ono što pravi razliku je vizuelni osećaj koji odiše stripskim manirom. Ovakav pristup tematici prvenstveno pogoduje modelima igrača koji kao da su „iscureli” iz pera nekog poznatog ilustratora. U isto vreme Anri, Ronaldo, Gatuzo, Runi, Kaka, Adrijano, Raul, Sise, Eto, Robinjo i drugovi (licencirano je oko 200 fudbalera) smešni su, kako se to narodski kaže, kao bioskop – imaju predimenzionirane udove, glavati su kao alieni, neki su tanki kao motke, drugi su ogrezli u salu kao trolovi, a opet iz prve možete zaključiti ko se nalazi u posedu lopte.

Jedna od najvećih vrlina igre jeste snažna multiplayer podrška. Zahvaljujući standardu koji je ustanovljen igrom FIFA 08, FIFA Street 3 donosi opciju igranja do sedam ljudskih igrača na jednoj konzoli. Pored toga, postoji nekoliko različitih online modova, što će umnogome produžiti svežinu ovom prilično neubedljivom naslovu. PlayStation 3 i Xbox 360 verzija igre gotovo ni po čemu se ne razlikuju, a modeli igrača na „boksu” nešto su „mekaniji” u odnosu na svoje drugare sa „trojke”.

Vladimir PISODOROV

 
Assassin’s Creed: Director’s Cut
Lost: Via Domus
Warhammer 40,000: Dawn of War: Soulstorm
The Club
Seven Kingdoms: Conquest
Imperium Romanum
Jack Keane
Turning Point: Fall of Liberty
Condemned 2: Bloodshot
Army of Two
No More Heroes
Wii Chess
FIFA Street 3
Šta mislite o ovom tekstu?
Lair
Frontlines: Fuel of War

Platforma:
PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS
Veličina:
1 BRD
Cena:
4999 dinara
Adresa:
www .fifastreet3 .com
Kontakt:
Extreme CC

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera