TEST PLAY<>
042008<><>

Wii Chess

Dugo očekivani prvi šahovski program za Wii zamišljen je kao simulator namenjen čitavoj porodici, prilagođen onima koji prave prve korake u svetu drevne strategijske igre, ali i majstorima koji bi vezanih očiju postrojili verzirane seniore s Kalemegdana. Program nudi i opciju za online okršaje sa šahovskim entuzijastima širom Evrope, što je ujedno i najinteresantnija mogućnost ove, po drugim karakteristikama sasvim prosečne simulacije.

Wii Chess je jednostavna igra, s jasnim opcijama za izbor režima (solo ili online), detaljnu analizu odigranih partija i podešavanje grafičkog interfejsa s opcijom za pomoć (iscrtavanje polja na koja se odabrana figura može smestiti). U toku meča postoji i mogućnost poništavanja poteza, što je još jedna prednost za one koji uvežbavaju svoje šahovsko umeće. Upravljački sistem nas je blago razočarao, jer ne koristi nijednu prednost kontrolera. Nadali smo se da ćemo wiimoteom „hvatati” figure na 3D tabli i pomerati ih onako kako bismo to radili za pravim stolom, kao i da ćemo nezadovoljstvo posle izgubljene partije lečiti lakim trzajem ruke koji rezultuje obaranjem figura sa table (i mini-igra s udaranjem u bokserski džak bila bi od koristi). Iz perspektive mlađih korisnika to bi svakako bio veliki plus, ali ostaje pitanje kako bi reagovali „ozbiljni” igrači, pasionirani šahisti koji su ujedno i najvernija publika.

Kao najvažniju osobinu autori igre ističu izuzetan AI sistem, koji na najvišem nivou težine (10) postiže rejting od čitavih 2300 poena (prema podacima Svetske šahovske federacije, manje od 2000 igrača na svetu dostiglo je rejting od 2400 i više bodova). Autor teksta nije bio u prilici da potvrdi verodostojnost ove tvrdnje, budući da se preznojavao već na donjoj polovini težinske skale, ali treće mesto na prošlogodišnjem Svetskom kompjuterskom šampionatu u šahu uverljivo potvrđuje kvalitet AI enginea. U svakom slučaju, neće vam biti dosadno, osim ako niste Gari Kasparov ili Vladimir Kramnik lično.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Assassin’s Creed: Director’s Cut
Lost: Via Domus
Warhammer 40,000: Dawn of War: Soulstorm
The Club
Seven Kingdoms: Conquest
Imperium Romanum
Jack Keane
Turning Point: Fall of Liberty
Condemned 2: Bloodshot
Army of Two
No More Heroes
Wii Chess
Šta mislite o ovom tekstu?
FIFA Street 3
Lair
Frontlines: Fuel of War

Platforma:
Wii
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .nintendo .co .uk /NOE /en _GB /games /wii /wii _chess _2787 .html
Kontakt:
Virtual Master

78
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera