TEST OF TIME<>
032008<><>

Shining Force II

Iz nekog razloga, japanski RPG-ovi (JRPG) uglavnom su obitavali na Nintendovim konzolama (Final Fantasy, Chrono Trigger, Dragon Quest...), mada i Sega ima svoj biser – Shining Force za Sega Mega Drive. Drugi deo serijala (1994) pored veće dužine ima i bogatiji sadržaj od prvog dela.

Vaš zadatak je da zaustavite veliko zlo koje je nekada vladalo svetom i koje su vaši preci uspeli da zatvore pomoću dva dragulja. Sada, kada su dragulji ukradeni, veliko zlo ponovo se budi i pogodite čiji je zadatak da ga ovoga puta zaustavi?

Igra je podeljena na dva dela: istraživački i borbeni. U istraživačkom delu vaše radnje svode se na pričanje sa brojnim NPC-ovima (igra, nažalost, nema sporedne questove) i nalaženje raznih (skrivenih) predmeta (oružje, magično prstenje...) koji će vam pomoći u avanturi. Među NPC-ovima ćete naći sve pripadnike fantazijskog žanra (vilenjake, patuljke, kentaure...).

U toku borbe vaše akcije svode se na pomeranje i napadanje / bacanje čini / korišćenje predmeta iz inventara, zavisno od situacije i lika koji trenutno koristite. Cilj je da ubijete sve protivnike ili njihovog vođu, a borbu ste izgubili ukoliko Bowie (glavni junak) pogine. Borbe je u većini slučajeva nemoguće izbeći, ali postoje neka mesta na kojima su mogući random encounteri. Posle 20. nivoa imate mogućnost da unapredite lik, što pored povećanja statistika i novih magijskih moći menja i izgled vaših likova. Takođe, postoje posebni (uglavnom skriveni) predmeti koji omogućavaju da unapredite lika u drugačiju klasu od predviđene.

Miodrag KOVAČEVIĆ

 
Eye of the Beholder trilogy
Football Glory
Yie Ar Kung-Fu 1 i 2
Dune 3
Shining Force II
Šta mislite o ovom tekstu?
Lode Runner

Platforma:
Sega Mega Drive
Adresa:
www .romnation .net /srv /download /rom /51865
Veličina:
1,35 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera