TEST FUN<>
112007<><>

EQuake 1.1

Virtuelni „prozortres”

Odmah na početku da pomenemo da EQuake ne radi ništa korisno, ali je veoma zabavan. Ipak, ne treba preterivati sa njegovom upotrebom jer se u toku našeg testiranja pokazalo da može da napravi i „štetu” na računaru.

Osnovna ideja autora programa bila je da naprave alat kojim će moći da se zbijaju šale sa prijateljima tako što će im bukvalno prodrmati prozore na ekranu. Dosad smo imali prilike da vidimo slične programe koji „tresu” ceo ekran, ali EQuake je otišao korak dalje. On korisniku daje mogućnost da sam bira koji prozor treba da se „prodrma”, a ukoliko neko baš želi, ostavljena je i mogućnost treskanja celog ekrana. Podešavanja u programu su minimalna i korisnik može da podesi samo amplitudu i brzinu drmanja.

U glavnom prozoru birate koji od aktivnih programa treba da se drmusa. Pomenućemo i opciju za sakrivanje programa kako „žrtva” ove šale ne bi znala šta je uzrok nekontrolisanog pomeranja prozora. Sakrivanje je dobro izvedeno, pošto se EQuake tada ne pojavljuje ni u listi aktivnih programa ni u listi procesa (bar ne pod nekim imenom koje bi moglo da asocira na njega), ali predstavlja i potencijalni izvor problema. Nama se u nekoliko navrata desilo da korišćenje ove opcije blokira celu mašinu. EQquake je definitivno interesantan i zabavan program, ali s njim treba biti oprezan.

Branislav BUBANJA

 
Atomic Alarm Clock 4.75
DesktopZoom 2.0
Funny Worms Screensaver 1.04
Solar System 3D Screensaver 1.4
EQuake 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
TruckSaver 1.01
Timberland Screensaver
Responding Heads 3.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
141 KB, 177 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .fgroupsoft .com /Equake
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera