TEST FUN<>
112007<><>

DesktopZoom 2.0

Zumiranje ekrana

Ovaj interesantan program predstavlja neku vrstu napredne zamene za opciju Magnifier koja je uključena u Windows. DesktopZoom donosi mnogo veći stepen kontrole zumiranog sadržaja, kao i neke nove načine zumiranja.

Korisnik na raspolaganju ima tri tipa zumiranja. Osnovno je ono „u okolini kursora”. To je ujedno i način funkcionisanja koji je najsličniji opciji Magnifier. Sadržaj koji se nalazi oko kursora prikazivaće se uvećan u donjem (ili gornjem) delu ekrana, što zavisi od pozicije kursora. Prednost u odnosu na Magnifier je što je dozvoljen precizan unos stepena zumiranja, a zumirani detalj se može prikazati i kao transparentan, tako da se ispod njega vidi originalni sadržaj.

Drugi tip zumiranja je zumiranje u prozoru. Ovde program otvara poseban prozor u kome se prikazuje uveličani sadržaj (okolina kursora). Veličina prozora se, naravno, može podešavati po želji.

Najatraktivniji i, moramo priznati, najkorisniji način zumiranja jeste uvećanje čitavog desktopa. U ovom modu se ceo desktop uveličava za određeni stepen (koji je podesiv preko točkića na mišu ili u setupu programa). Da se korisnik ne bi „izgubio” na ovako prikazanom desktopu, u uglu ekrana se prikazuje umanjena slika istog sa izdvojenom površinom koja je trenutno vidljiva na ekranu.

Zumiranje funkcioniše u svim delovima sistema i veoma je korisno kada treba na brzinu pogledati neke detalje. Program se smešta u systray i odatle se može aktivirati jednim klikom miša. Jednostavna ideja i odlična realizacija. Za svaku preporuku...

Branislav BUBANJA

 
Atomic Alarm Clock 4.75
DesktopZoom 2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Funny Worms Screensaver 1.04
Solar System 3D Screensaver 1.4
EQuake 1.1
TruckSaver 1.01
Timberland Screensaver
Responding Heads 3.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
335 KB, 345 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
users .telenet .be /littlegems /MySoft /DesktopZoom /Index .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera