DOMAĆA SCENA<>
082007<><>

Omladinci na Olimpijadi

U beogradskoj Računarskoj gimnaziji održana je Prva juniorska balkanska olimpijada iz informatike

Tokom vrelih julskih dana u Beogradu je održano međunarodno takmičenje iz programiranja za učenike uzrasta do 15 i po godina, u organizaciji Društva matematičara Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva za nauku Republike Srbije. Ova svojevrsna olimpijada u rešavanju algoritamskih problema u programskim jezicima C, C++, C# i Pascal okupila je od 18. do 23. jula učenike iz BiH, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije i Srbije, a domaćin takmičenja bila je Računarska gimnazija.

„Ciljevi koje smo postavili su promocija znanja dece talentovane za programiranje, popularizacija informatike i programiranja među učenicima i stvaranje kulturnih i obrazovnih veza među balkanskim zemljama”, rekao je tim povodom prof. dr Branko Popović, predsednik Organizacionog odbora Prve juniorske balkanske olimpijade iz informatike.

Zlatne medalje na ovom takmičenju osvojili su: Viktor-Kristijan Jonesku i Vlad-Bogdan Tataranu, Rumunija, i Rumen Hristov, Bugarska. Srebrne medalje osvojili su: Nenad Vasić, Srbija; Radu Zernoveau, Rumunija; Dejan Tomić, Srbija, i Jasen Trifonov, Bugarska. Bronzane medalje osvojili su: Milena Milošević, Srbija; Dimitar Hristov, Bugarska; Georgi Đurčev, Bugarska; Arsenis Gerasimos, Grčka, Stefan Stanojević, Srbija; Aleksandar Parvanov, Bugarska; Milan Spasić, Srbija, i Stevan Miličić, Srbija. Prvoplasirani su pored zlatnih medalja dobili i po jedan Xbox 360, koji im je u ime zlatnog sponzora, firme Microsoft, uručila Katarina Milanović, menadžer Microsoft donatorskog programa „Partner u učenju”. Ostale nagrade na završnoj ceremoniji u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda podelili su dr Branislav Popović, predsednik Društva matematičara Srbije, Nina Mitić, PR Računarske gimnazije i Miloljub Albijanić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije. Interesantno je da je ceremonija dodele nagrada održana u potpunosti na engleskom jeziku, osim u slučaju gospodina Albijanića koji je zamolio organizatore da simultano prevode njegovo obraćanje takmičarima.

Više informacija o ovoj olimpijadi može se saznati na zvaničnom sajtu: www.jboi2007.org.

Iris MILJKOVIĆ

 
 AKCIJE
World Summit Award – srpsko finale
SK Case Chase: Kućište „Hitman”

 PRIMENA
Medicinska dijagnostika

 KOMPJUTERI I FILM
„Transformersi”

 DOMAĆA SCENA
Virtuelno-interaktivni simulator vožnje
Prva juniorska balkanska olimpijada iz informatike
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Optički skeneri

 SERVIS
EasyPHP, Apache2Triad, WAMP5, XAMPP, The Uniform Server
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera