CeDeTEKA<>
042007<><>

Avantura Cooltura

Multimedijalni vodič kroz kulturnu ponudu Beograda namenjen školskoj deci unikatna je, sadržajno i tehnički veoma dobro uobličena Flash prezentacija glavnog grada. Autorski tim mladih i talentovanih ljudi različitog stručnog profila, na čelu sa Markom Radenkovićem i Nikolom Grujićem, izradi projekta pristupio je vođen idejom (i realnom potrebom) za edukacijom i animacijom mladih ljudi, koji pod pritiskom informatičke globalizacije sve ređe pohađaju kulturne i sportske institucije u svojoj okolini.

U formi koja je prijemčiva mladim korisnicima računara spakovana je „lična karta” sportske i kulturne riznice jednog od najstarijih evropskih gradova. Glavni element programa je stilizovana interaktivna mapa Beograda na kojoj su ucrtane lokacije muzeja i galerija, kulturnih centara, pozorišta, biblioteka, muzičkih ustanova i sportsko-rekreativnih centara. Izborom institucije otvara se ekran s detaljnijim informacijama, koje uključuju fotografije i kratke tekstualne opise same institucije, njene programske šeme i sadržaja za decu i mlade, eventualnih zanimljivosti i manje poznatih činjenica. Kalendar kulturnih i sportskih dešavanja za tekuću godinu izdvojen je u posebnu celinu s kratkim opisima svake manifestacije u odabranom mesecu. Treći deo programa čini kratak ilustrovani upitnik, svojevrstan psihološki tekst sklonosti čiji rezultati korisniku objašnjavaju profil njegovih interesovanja i daje kratke preporuke za prekraćivanje slobodnog vremena.

Avantura Cooltura se isporučuje u luksuznom, lepo ilustrovanom pakovanju u kome se, pored kompakt diska, nalaze indeksirana mapa (slična onoj unutar programa) i „Coolturni pasoš”, knjižica koja nosiocu obezbeđuje besplatne ulaznice, popuste u kupovini i niz drugih pogodnosti u institucijama koje su predstavljene na disku (npr. besplatnu školu plivanja na Adi Ciganliji, besplatan ulaz na promenadne koncerte na Kolarcu, popust od 75 odsto za predstave BITEF teatra i drugo). Želja autora je da na jednostavan i efikasan način podstaknu dugoročnu komunikaciju institucija sa decom, njihovim budućim posetiocima. Naše mišljenje je da su u tome uspeli.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
ESSE
Baystate Medical Center: The Basics for Interns
Avantura Cooltura
Šta mislite o ovom tekstu?
Interactive Spine

Potrebno:
Windows, Pentium 3 1 GHz, 268 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
avantura .cooltura@gmail .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera