TEST FUN<>
012007<><>

My Digital Screensaver 2.5

Fotografija do fotografije – skrin-sejver

Da bi se od fotografija koje se u digitalnom obliku nalaze pohranjene na hard disku izradio skrin-sejver, potrebno je imati jedan od specijalizovanih alata za tu svrhu. My Digital Screensaver ne donosi puno toga novog, ali se od konkurencije razlikuje po jednoj neobičnoj sposobnosti.

Naime, uz pomoć ovog programa na ekranu se, osim slika, mogu prikazivati i tekstualne informacije. Potrebni podaci iščitavaju se iz EXIF zaglavlja, a zanimljivo je što se svojeručnim upisivanjem fraza i naknadnim izborom EXIF polja sa potrebnim podacima mogu oformiti čitave rečenice koje će prezentaciji na ekranu udahnuti potreban smisao.

Što se ostalih funkcija tiče, treba napomenuti mogućnost ubacivanja pozadinskih muzičkih numera (podržani formati su MP3, WAV, WMA i MID), postojanje oko 100 različitih tranzicionih efekata, mogućnost pauziranja rada skrin-sejvera (to se ne viđa baš tako često) itd.

Najveća zamerka autorima programa može se uputiti na račun izostanka funkcije za izradu standalone skrin-sejvera čije bi izvršavanje bilo moguće i na računarima na kojima My Digital Screensaver nije instaliran. Isto tako, činjenica da se tranzicioni efekti ne mogu slobodno implementirati razočaraće mnoge koji od ovakvog alata očekuju potpunu slobodu prilikom izrade projekata. Konačno, prilično visoka cena nikako ne ide u prilog željama autora za što boljom prodajom.

Vladimir PISODOROV

 
Vista Customization Pack 3.6
Skinny Clock 1.0 beta 2
My Digital Screensaver 2.5
Šta mislite o ovom tekstu?
2-Fiddy MP3 Alarm
Aquatic Bar 1.0.1
Desktop Icon Toy 1.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
2,03 MB (trial), 5 MB na HD
Cena:
30 dolara, proba 7 dana.
Adresa:
www .v7soft .net /my -digital - -screensaver .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera