TEST DRIVE<>
112006<><>

ST Lab STM60

Ne vidim, ne čujem...

ST Lab STM60
ST Lab STM60
Kad čovek razmišlja o kupovini MP3 plejera, to radi između ostalog da bi se koliko-toliko zvučno izolovao od sredine koja ga okružuje i ujedno uživao u muzici koju voli. Ponekad to nije dovoljno. Ponekad bi bilo poželjno da ga niko na prvi pogled ne prepozna, a takođe i da se zaštiti od sunca. Sve to objedinjeno imamo danas na testu. Naočare koje pored svoje osnovne namene pružaju i dodatno zadovoljstvo: slušanje muzike.

Dizajn im je u pretežno sportskom duhu, ali, i pored toga, slušalice koje štrče ih pomalo čine „svemirskim”. Mada, to je više stvar ličnog ukusa. Naočare su u potpunosti izrađene od plastike i deluju osetljivo. Plastična stakla su pričvršćena po jednim zavrtnjem i verovatno su predviđena za laku zamenu, što ih takođe čini i lakše lomljivim. Slušalice se nalaze na pokretnim držačima, a pri prilagođavanju ličnim merama držači ne daju osećaj sigurnosti. Iako su urađene u stilu „one size fits all”, mi glavatiji smo imali problem. Na desnoj dršci za ušne školjke nalazi se kontrola plejera, i to u obliku tri tastera koja se nalaze na gornjoj strani, vešto zamaskirana dizajnom. Plej taster je predviđen za paljenje, gašenje i pauzu, a tasteri za sledeću i prethodnu pesmu su ujedno i kontrola jačine zvuka. Nažalost, ove naočare svoj status ne mogu da ispišu direktno na staklima jer bi cena bila previsoka za nas obične smrtnike, tako da je proizvođač na desnu dršku za ušne školjke, sa unutrašnje strane, stavio plavu lampicu koja u zavisnosti od statusa treperi sporo ili brzo. S donje strane iste drške nalazi se USB mini B konektor preko kog se povezuju na računar. Podržani formati audio-zapisa su MP3 i WMA, a zvuk koji proizvode, i pored toga što nemaju ekvilajzer, solidnog je kvaliteta, uravnotežen i pun. Računar ih prepoznaje kao prenosivi USB disk kapaciteta 512 MB, a brzine prenosa podataka su u skladu sa USB 1.1 standardom i iznose oko 350 KB/s za upis i oko 1 MB/s za čitanje. Napajanje je rešeno preko ugrađene baterije koja se puni povezivanjem na računar ili na punjač koji se dobija uz naočare. Pored naočara u pakovanju se dobija i čvrsta kutija u koju ih možete odložiti dok nisu u upotrebi.

Nadamo se da ćemo u nekom od sledećih brojeva biti u prilici da opišemo naočare koje će moći da zamene stvarnost nekom lepšom, boljom... Šalu na stranu, plejer koji je u naočarima sasvim je solidnog kvaliteta, a jedine mane su mu funkcije i brzine protoka. Cena od 70 evra ih baš ne svrstava u jeftinije plejere, mada, uzimajući u obzir da su u pitanju naočare i kapacitet od 512 MB, i nije tako loše. Naravno, ostaje lično pitanje da li vam dizajn odgovara.

Veselin MILJKOVIĆ

 
ATI Radeon X1950Pro, nVidia GeForce 7900GS i 7950GT
Asus EN7900GS TOP/2DHT/256M, Gainward BLISS 7900GS TV DD Golden Sample, Gigabyte GV-NX79G256DP-RH
Optiarc AD-5170 i AD-7170
Chieftec GX-01B Giga Case
Dell XPS M1210 i XPS M1710
Sony SDM-E76D i SDM-E96D
Benq FP92W
BenQ DC X720, Canon Ixus 850 IS
Matrox RT.X2
Canyon X Sports MP3 Player CN-MP8XSE i Diamond MP3 Player CN-MP9FF
Epson Stylus DX5050
Chicony KU-0148
Genius SW-HF5.1 5000
ST Lab STM60
Šta mislite o ovom tekstu?
NEC VT48 i LT25
Patriot Xporter XT 1GB

Kapacitet:
512 MB
Ostalo:
punjiva baterija, USB 1.1
Proizvođač:
ST Lab
Kontakt:
List Computers
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera