CeDeTEKA<>
072006<><>

Svetski gradovi i metropole

Studio 2M Produkcija, jedan od najproduktivnijih izdavača multimedijalnih izdanja na srpskom jeziku (Ex YU Rock, Carstvo životinja, Strip enciklopedija, Svetska čuda itd.), objavio je nedavno novo izdanje iz edicije Virtuelno putovanje. Radi se o konciznom multimedijalnom informatoru o nešto više od stotinu najznačajnijih svetskih gradova.

Sadržaj diska čine kratki ali sadržajni članci o gradovima i metropolama koji svojom veličinom, političkim značajem i drugim karakteristikama zaslužuju epitet značajnih centara svetske istorije, kulture i ekonomije. Priče o gradovima prate obrazac koji uključuje informacije o istoriji grada, njegovom nazivu, značaju za državu u kojoj se nalazi, osnovnim demografskim i geografsko-klimatskih podacima, ekonomskim varijabilama, privredi, kulturi, običajima stanovnika i druge podatke koji grade „ličnu kartu” grada. Gde god je bilo prostora, tekstovi su osveženi statističkim podacima i zanimljivostima u vezi sa istorijom, jezikom i događajima koji su odredili sudbinu predstavljenih gradova, ali i sa predviđanjima o budućem razvoju. Istaknuti su i detalji koji predstavljaju naročita obeležja gradova.

Za razliku od ranijih izdanja studija 2M Produkcija, ne postoje izdvojene celine sa zanimljivostima i posebno obrađenim temama. Jedina dodatna opcija je kviz znanja koji se svodi na kratke odgovore i prepoznavanje. Korisničko okruženje programa se ne razlikuje od onog u starijim izdanjima ove kuće i obuhvata sveden grafički interfejs u html fazonu, s jednostavnom funkcijom za pretraživanje po ključnoj reči i odvojeno pregledanje mapa i slika. Na disku se nalazi više od 800 ilustracija prosečnog kvaliteta (mogu da se iskoriste kao tapet za radnu površinu Windowsa), 300 kviz pitanja, 270 mapa i 17 video-odlomaka koji su na dohvat ruke.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Moj prvi računar 1
Svetski gradovi i metropole
Šta mislite o ovom tekstu?
Vile i princeze: vila Ružica
Blues’s Art Time Activities

Potrebno:
Windows, Pentium 233 MHz, 32 MB RAM
Veličina:
1CD, 10 MB MB na HD
Cena:
499 dinara
Adresa:
alanford@mgnet .co .yu
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera