NA LICU MESTA<>
052006<><>

Treptaji umetnosti i biznisa

„B-link” – Beogradski festival novih komunikacija, galerija „O3ONE”, 3-9. april

U saradnji sa Mobilnom telefonijom Srbije, galerija „O3ONE” organizovala je Beogradski festival novih komunikacija – „B-link”. Festival digitalne umetnosti, Web dizajna i Internet poslovanja „B-link” jeste internacionalni projekat čiji je program obuhvatio projekcije, prezentacije, striminge, interaktivna predavanja i radionice na kojima su prikazane kreativne i inovativne tendencije u Web okruženju, prvenstveno u oblastima eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, Web dizajna i poslovanja na Mreži.

Nulto, revijalno izdanje festivala jeste manifestacija čiji je cilj bio da uvede publiku u trenutno najznačajnije aspekte razvoja Weba i da najavi budući, međunarodni festival takmičarskog karaktera. Ovogodišnji festival se odvijao u okviru dve celine, biznis i umetnost, koje su, opet, bile podeljene na dva segmenta.

BIZTALK je programska celina posvećena biznisu, a realizovana je kroz niz događaja, predavanja, promocija i prezentacija na temu poslovne primene Interneta, sa ciljem da se domaća javnost upozna sa najnovijim trendovima iz oblasti Internet poslovanja.

U drugom delu, pod nazivom Loading, objašnjeni su principi spajanja poslovnog i umetničkog na Webu, upravo kroz Web dizajn. Program je kreiran sa ciljem da promoviše vrednost i ulogu Weba i odgovarajućih tehnologija u razvoju poslovnih strategija.

U večernjem delu programa održan je Netwalk, deo festivala okrenut digitalnim umetničkim formama i novim tendencijama u estetici kreiranja Weba, koje su predstavljene kroz pregled odabranih svetskih sajtova. Netwalk je program posvećen sakupljanju eksperimenata iz oblasti Web i softverske estetike i novih načina interaktivne i vizuelne ekspresije i predstavljanju radova generacije stvaralaca koji pomeraju granice kreativnosti na Mreži.

Sounbridging deo programa obuhvatio je muzičke performanse uživo, kao i novi vid komunikacije između umetnika, putem Interneta, koji pomera granice kreiranja muzičkog i video stvaralaštva.

Prateći program – NET labels – bavio se Internet izdavaštvom. Ideja ovog koncepta je slobodna distribucija materijala, većinom u MP3 ili Ogg formatu. Ovim načinom distribucije izostavlja se klasičan oblik izdavaštva, prvenstveno da bi se široj publici omogućio direktan pristup novim audio-vizuelnim kontekstima.

Po rečima organizatora iz "O3ONE-a", festival je prevazišao sva očekivanja te se s optimizmom gleda njegov budući razvoj.

Sanja STOJANOVIĆ

 
 PRIMENA
Računari i deca ometena u razvoju

 NA LICU MESTA
„Canon Kick-off”, Novi Sad
„B-link” - Beogradski festival novih komunikacija
Šta mislite o ovom tekstu?
Extreme i Microsoft konferencija
Flamingo SCG Reseller Convention 2006
Kingston prezentacija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera