CeDeTEKA<>
052006<><>

Zanimljive biljke

Kompanija 2M Produkcija (Ex YU Rock, Carstvo životinja, Strip enciklopedija) u svom prepoznatljivom stilu obradila je temu popularne botanike, kroz CD enciklopediju najpoznatijih biljaka iz neposrednog čovekovog okruženja.

Zanimljive biljke je program namenjen ljubiteljima biljaka koji nemaju veće botaničko obrazovanje i nudi kratak prikaz nešto više od stotinu biljnih vrsta koje obuhvataju poznatije voće, povrće, cvetnice, drveće i podvodne biljke. Vrste su izlistane po srpskom imenu, a u okviru opisnog teksta izneti su latinska nomenklatura i podaci o familiji kojoj izabrana vrsta pripada, njenom staništu, rasprostranjenosti, istorijatu i poreklu, osnovnim fizičkim osobinama i manje poznatim činjenicama. U okviru opcije Zanimljivosti izdvojeni su kratki ali sadržajni tekstovi o osnovnim biljnim organima, poreklu cvetnica, amazonskim tropskim šumama. Tekstovi su ilustrovani fotografijama osrednjeg kvaliteta, a neke vrste i video-zapisom.

Korisničko okruženje je identično starijim izdanjima studija 2M Produkcija (sveden tekstualni interfejs u okviru aplikacije slične Internet browseru) tako da je relativno zanimljiv sadržaj i ovoga puta u prednosti nad veoma siromašnom audio-vizuelnom prezentacijom.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
My First English Words
Zanimljive biljke
Šta mislite o ovom tekstu?
Rolingstonsi
Veliki pronalasci
Viminacium Lumen Meum

Potrebno:
Windows, Pentium 333 MHz, 32 MB RAM
Veličina:
1 CD, 4,5 MB na HD
Cena:
500 dinara
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera