PHONE ZONE<>
122005<><>

Wolfenstein 3D

U današnje vreme kada su pred nama mnogi novi FPS naslovi, a najavljen je i još jedan nastavak to jest rimejk Wolfenstein serijala, mnogi se s nostalgijom sećaju jednog od rodonačelnika first person shooter žanra – Wolfensteina 3D. Većina zagriženih fanova ovog ostvarenja koji su i vlasnici mobilnih telefona oduvek se pitala kako to da se prvo Doom pojavio u konverziji za prenosne uređaje, a ne upravo Wolf3D.

Odgovor na to pitanje verovatno nikada neće dobiti, ali ono što je sigurno jeste da je Wolfenstein 3D za mobilne telefone serije 60 sada tu i da ga mogu skinuti svi oni koji bi hteli da se prisete kako je to bilo pre desetak godina.

Najnovija verzija ove igre inače dolazi bez status bara, to jest u modu koji pokriva čitav ekran, a ispravljene su skoro sve greške na koje su programeri i igrači u međuvremenu naišli. Svi potrebni .dll fajlovi takođe su spakovani u instalaciji, pa sve što treba da uradite jeste da skinete arhivu s oficijelne stranice i uplovite u vode Wolfensteina. Još samo treba istaći da je i ova aplikacija freeware, to jest da od vas ne zahteva bilo kakvu uplatu kako biste se uspešno igrali.

Na sajtu Wolfensteina 3D može se naći i nastavak, Spear of Destiny. Sigurno će vas dobro razdrmati i podsetiti na grafiku od koje je tada zastajao dah, a koja danas u najmanju ruku izgleda smešno. Ipak, svi znamo da se kod tadašnjih naslova zapravo najviše računala igrivost i količina „zaraznosti” pa smo sigurni da ni od Spear of Destiny takođe nećete moći da se odvojite. I ovaj projekat je potpuno besplatan, a dolazi, kao i Wolfenstein 3D, u punoj i demo verziji.

Milan ĐUKIĆ

 
Wolfenstein 3D
Šta mislite o ovom tekstu?
ScummVM
Marble Revolution
Meteor

Platforma:
Symbian serije 60
Veličina:
1 MB
Cena:
freeware
Adresa:
wolf3d -s60 .sourceforge .net
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera