TEST PLAY<>
122005<><>

Mickey Saves The Day

Kompanija Disney Interactive je nesumnjivo najrevnosniji izdavač zabavnog softvera za najmlađe. U katalozima izdanja koja su posvećena junacima Diznijevih animiranih i igranih filmova nalaze se desetine igara raznovrsnog kvaliteta i žanrovskog profila, od klasičnih arkada, preko 3D platformi, do jednostavnih point & click avantura kakva je Mickey Saves the Day.

Igra se odvija u Mikivilu, gradu u kojem žive Miki Maus i njegovi prijatelji koje smo nebrojeno puta gledali na velikom i malom ekranu, u stripovima i elektronskim igrama (Šilja, Pluton, Pata i Paja). Naizgled miran letnji dan pretvoriće se u pravu moru kada novoizabranu gradonačelnicu Mini kidnapuje Hromi Daba, dežmekasti zloća koji je Minin nestanak iskoristio da se proglasi prvim čovekom Mikivila. Nevaljalog Dabu u njegovoj nameri da upropasti grad može da spreči jedino odvažni Miki Maus. Koristeći svoje detektivske veštine, promućurni miš će pročešljati grad u potrazi za tragovima koji će ga odvesti do Mini, jedine osobe koja može da obezbedi mir u gradu. Devojčice na početku mogu odabrati da igraju ulogu Mini i u tom slučaju će ulogu kidnapovanog gradonačelnika igrati Miki.

Potragu za gradonačelnicom Miki će započeti u njenoj kući, sakupljajući predmete koje će kasnije koristiti za povezivanje tragova na koje naiđe. Koristeći mapu, on će varošicu preorati uzduž i popreko, analizirati tridesetak lokacija i popričati s isto toliko stanovnika. Da se igra ne bi pretvorila u besomučno pretresanje raznoraznih lokaliteta koje bi mladom igraču brzo dosadilo, Disney je akciju osvežio interaktivnim zadacima, akcionim mini-igrama koje se mogu igrati više puta. U ovim igrama treba sakupljati delove za čika-Stajinu leteću mašinu, ukloniti predmete s autoputa koji prolazi kroz Pajinu kuću, pomoći Šilji da očisti park od otpadaka itd. U ovim igrama akcenat je na kooperativnosti, drugarstvu i timskom radu, a dosta pažnje posvećeno je unapređenju ekološke svesti mladog igrača potenciranjem značaja zdrave životne sredine.

Kvalitet grafike je iznad očekivanja s obzirom na činjenicu da je igra napravljena pre nekoliko godina: crtež je odličan i podseća na scenografiju Diznijevih klasika, pozadina je bogata animacijama koje se pokreću klikom na predmet iznad kojeg pokazivač menja oblik, a zvučna podloga je prošarana simpatičnim efektima i verno kopiranim glasovima glumaca koji su Diznijevim likovima udahnuli život na filmu. Jedini tehnički nedostatak je skromna ekranska rezolucija koja je „zakucana” na VGA proporcije (640 x 480 piksela).

Miki dovodi sve u red (kako glasi zvaničan distributerski prevod) na pola je puta između activity center programa i jednostavne avanturističke igre. To je, u osnovi, lepo zamišljen program s jakom edukativnom crtom, ali ga od punog uspeha deli loše organizovan interfejs u kojem se sasvim mladi korisnici neće snaći bez pomoći. Asistencija starijih neophodna je i zbog jezičke barijere koja dolazi do izražaja zbog opsežnih dijaloga koji nisu praćeni titlovima ni drugim objašnjenjima.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Call of Duty 2
Civilization IV
Vietcong 2
Creature Conflict: The Clan Wars
World Racing 2
Need for Speed: Most Wanted
Shattered Union
Pro Evolution Soccer 5
The Movies
Starship Troopers
The Matrix: Path of Neo
Shrek Superslam
Evil Dead: Regeneration
Peter Jackson’s King Kong
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
The Incredibles: Rise of the Underminer
Chicken Little
Mickey Saves The Day
Šta mislite o ovom tekstu?
102 Dalmatians: Puppies to the Rescue
Star Wars: Battlefront II

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium/233 MHz, 32 MB RAM, DirectX 4 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 2/333 MHz, 128 MB RAM, D3D 32 MB VRAM
Veličina:
1 CD
Cena:
999 dinara
Adresa:
www .disneyinteractive .com
Kontakt:
Extreme

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera