TEST PLAY<>
122005<><>

Chicken Little

Poštujući običaj da svaki novi film proprati odgovarajućom igrom, bračni par Disney Interactive i Buena Vista Entertainment pripremio je igru zasnovanu na crtaću „Chicken Little” (u distributerskom prevodu: „Dosije pilence”). Radi se o ležernoj priči o simpatičnom pilencetu i njegovim drugarima koji staju u odbranu sveta od invazije vanzemaljaca. Svi najzanimljiviji likovi iz filma (Chicken Little, Abbey Mallard, Runt-of-the-Litter, Fish-Out-of-Water i drugi) dobili su priliku da repriziraju svoje uloge u igri za mlade naraštaje.

Disney’s Chicken Little (igru ne treba mešati s istoimenom mozgalicom Hour 13 Studiosa) jeste prepoznatljiva platforma u Shrek i Madagascar fazonu, s neobičnom garniturom likova i lepo dizajniranim nivoima koji liče na svojevrsne mini-igre. Svaki nivo nameće drugačiji stil igranja, uključujući vozikanje po gradu, kotrljanje niz cevi, upravljanje svemirskim brodom u skrolujućoj 2D pucačini i druge zanimljive zadatke. Između nivoa umetnuti su odlomci iz filma koji objašnjavaju zbivanja koja slede; nekoliko kadrova pripremljeno je ekskluzivno za igru i oni ne postoje u filmu.

Osim scenarija, Disney’s Chicken Little je od filma pozajmio i kompletnu glumačku ekipu. Osim glasova glumaca, autentičnoj atmosferi značajan doprinos daju i muzika i zvučni efekti, o kojima je Disney Interactive i ovoga puta vodio računa. U grafiku je uložen evidentan trud: teksture su uverljive, pozadina obiluje detaljima, a likovi su lepo modelirani i još lepše animirani tako da liče na svoje filmske kolege. Jedino kamera tu i tamo pravi probleme, uglavnom tokom skakanja i orijentacije u skučenom prostoru, mada ti problemi nisu ništa veći nego kod većine sličnih 3D platformi (akcija povremeno mora da se prekine da bi se kamera ručno „naštimovala”).

Kontrolni sistem omogućuje mekano i precizno upravljanje, a pre početka svakog nivoa postoji objašnjenje osnovnih komandi. Jedna od tipičnih boljki savremenih platformi – zahtevne deonice na kojima se život lako gubi zbog loše preglednosti – postoji i u ovoj igri tako da treba očekivati povremeno nerviranje. Srećom, čekpointi su dosta gusto raspoređeni tako da etape koje treba ponovo proći obično nisu duge. Igra je prilično kratka – iako broji dvadesetak nivoa, od uvodne animacije do odjavne špice utrošićete najviše desetak sati, što je za jedan komercijalni naslov ovog kalibra premalo. Mlađima će biti potrebno nešto više vremena, ali i više vežbe i upornosti nego iskusnijim igračima. Sakupljanjem kartica mogu se aktivirati i zanimljive mini-igre za dva igrača (jednostavna trkačka igra, varijanta Ponga, skrolujuća pucačina i drugo).

Disney’s Chicken Little nije impresivna niti inovativna, ali je svakako zabavna igra u kojoj će najviše uživati ljubitelji filma i igara s Diznijevim potpisom. Raznovrsnost nivoa i kvalitetna tehnička podloga ipak nisu tako česta kombinacija.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Call of Duty 2
Civilization IV
Vietcong 2
Creature Conflict: The Clan Wars
World Racing 2
Need for Speed: Most Wanted
Shattered Union
Pro Evolution Soccer 5
The Movies
Starship Troopers
The Matrix: Path of Neo
Shrek Superslam
Evil Dead: Regeneration
Peter Jackson’s King Kong
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
The Incredibles: Rise of the Underminer
Chicken Little
Šta mislite o ovom tekstu?
Mickey Saves The Day
102 Dalmatians: Puppies to the Rescue
Star Wars: Battlefront II

Platforma:
PC, PS2, Xbox, GCN
Potrebno:
Pentium 4/1,4 GHz, 256 MB RAM, D3D 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2,4 GHz, 512 MB RAM, D3D 128 MB VRAM
Veličina:
2 CD
Cena:
2999 dinara
Adresa:
http://buenavistagames .go .com
Kontakt:
Extreme

81
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera