TEST PLAY<>
122005<><>

The Incredibles: Rise of the Underminer

Kvalitet igara zasnovanih na filmskim hitovima progresivno opada. Izuzev nekoliko dobrih naslova, plitke adaptacije holivudskih blokbastera kritičarima uglavnom služe za podsmeh, a izdavačima kao jeftina reklama i jedan pasus više u prazničnom katalogu. Jedno od neprijatnijih iznenađenja prošle godine bila je igra The Incredibles, interaktivni pandan istoimenom Pixarovom animiranom filmu (SK 12/2004), od kojeg je THQ napravio ispodprosečnu platformu minimalnog zabavnog kapaciteta. Tačno godinu dana kasnije, osramoćeni THQ izlazi na popravni ispit sa osveženom varijantom igre o superherojima iz Metrovila.

Za razliku od prethodnika, Rise of the Underminer nema podlogu u filmskom scenariju, ali ima lepo osmišljenu priču koja se nastavlja na mestu gde je okončana radnja filma. Taman kada su sredili luckastog Sindroma i njegovog ubitačnog robota i isplanirali poduži odmor, Neverovatnići se suočavaju s još većim izazovom. Novi smarač stiže iz podzemlja, u obličju džinovske krtice koja se odaziva na ime Underminer. Ovoga puta Mr. Incredible porodicu ostavlja na bezbednom, a u akciju kreće u društvu najboljeg pajtosa, tamnoputog Frozonea (glas mu pozajmljuje harizmatični Semjuel L. Džekson). Oba junaka imaju karakteristične sposobnosti – Frozone je brz i može da zaledi šta god poželi, dok se Mr. Incredible služi svojom neverovatnom snagom.

The Incredibles: Rise of the Underminer u prvi plan stavlja timski rad, bilo da se igra u režimu za jednog ili dva igrača (kada je sam, igrač može u svakom trenutku da promeni junaka kojim upravlja, a u društvu igra u kooperativnom režimu u kojem svaki igrač kontroliše po jednog heroja). Mr. Incredible i Frozone imaju različite sposobnosti i obojicu krase prepoznatljiv stil i šarm istinskih superheroja. Mišićaviji deo tandema raspolaže arsenalom udaraca i može da baca teške predmete na protivnike, a Frozone isto tako ume da se služi pesnicama, mada mu daleko bolje ide zamrzavanje predmeta ili podloge po kojoj može da se kliza. Borbene veštine dvojice junaka su sjajno integrisane i postoji mnogo načina za kombinovanje njihovih sposobnosti – na primer, krupnije protivnike Frozone može da zaledi kako bi ih Mr. Incredible svojom moćnom desnicom rastočio u sitne kristale. Dok kontroliše jednog heroja, igrač može da izdaje jednostavne komande drugaru, na primer „ostani tu” ili „prati me”, mada AI sistem ume da zabrlja do te mere da se saborac jednostavno oglušuje o naredbe.

Osim Underminerovih robota, junacima put otežavaju i prepreke koje su sastavni deo okruženja, kao i klasične platformske deonice koje stavljaju na probu reflekse i orijentaciju u prostoru (nisu previše teške, ali mogu da uspore igru). Prezentacija igre je vrlo dobra i primećuju se poboljšanja grafičke podloge i animacije, kao i nekoliko novih efekata koji upotpunjuju utisak. S druge strane, dizajn nivoa nije bitnije menjan tako da postoji veći broj deonica koje se ponavljaju. Zvučnom podlogom dominiraju solidni efekti i vrhunska glasovna gluma koju je obezbedila glumačka postava koja je radila na filmu.

Iako se kvalitetom nije približio najboljim igrama u žanru, The Incredibles: Rise of the Underminer vredi pogledati zbog dobro uklopljenih likova i dinamične atmosfere koja odiše humorom i pozitivnom energijom.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Call of Duty 2
Civilization IV
Vietcong 2
Creature Conflict: The Clan Wars
World Racing 2
Need for Speed: Most Wanted
Shattered Union
Pro Evolution Soccer 5
The Movies
Starship Troopers
The Matrix: Path of Neo
Shrek Superslam
Evil Dead: Regeneration
Peter Jackson’s King Kong
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
The Incredibles: Rise of the Underminer
Šta mislite o ovom tekstu?
Chicken Little
Mickey Saves The Day
102 Dalmatians: Puppies to the Rescue
Star Wars: Battlefront II

Platforma:
PC, PS2, Xbox, GCN
Potrebno:
Pentium 3/800 MHz, 256 MB RAM, GeForce 2/Radeon 7500 32 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2 GHz, 512 MB RAM, D3D 128 MB VRAM
Veličina:
2 CD
Adresa:
http://thq .com /theincredibles

78
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera