TEST PLAY<>
122005<><>

Evil Dead: Regeneration

Postoji određeni krug ljudi koji do ludila obožava filmski serijal Sema Rejmija „Evil Dead”. Naravno, svi koji su se makar jednom susreli s ovim urnebesnim filmovima znaju da oni 80% svog uspeha duguju harizmatičnom Brusu Kembelu, glumcu koji je udahnuo život glavnom junaku Ešu, koji je pak kasnije postao uzor nekim drugim likovima (kao što je, recimo, Duke Nukem). Kada su u pitanju kompjuterske igre, dosadašnje adaptacije „Evil Dead” serijala bile su mlake, nezanimljive i nedovoljno kvalitetne te su sasvim zasluženo pale u zaborav. Stanje stvari donekle menjaju THQ i Cranky Pants Games (simpatičnog li imena) sa svojim viđenjem Evil Dead igre.

Regeneration se nadovezuje na drugi deo filmskog serijala. Pošto je Eš optužen za ubistvo svojih prijatelja, on biva uhapšen, optužen i zatvoren u ludnicu, ali ne zadugo... Načelnik ludnice, uvrnuti doktor Rajnhard, dolazi u posed „Nekronomikona” (knjige mrtvih) i ubrzo pušta na slobodu horde monstruma. Ešu ne ostaje ništa drugo nego da se lati svog vernog boomsticka i pošalje monstrume nazad u pakao...

Kada je u pitanju izvođenje igre, prvo logično poređenje koje se samo nameće jeste sa Bloodrayne. Ovo je čista arkada u trećem licu, sa puno pokreta koje glavni lik može da izvede, raznim kombinacijama i fatality završnicama koje daju igraču veliki broj mogućnosti za gotovo artističko sakaćenje protivnika. Iako je zbog svega pobrojanog igra prilično krvava, nasilje je stavljeno u službu humora tako da će pojedini Ešovi „zahvati” sigurno izmamiti osmehe. Tokom svoje avanture Eš nije usamljen, već sa sobom vodi i patuljastog monstruma Sema kome je glas dao niko drugi do Ted Rejmi, rođeni brat Sema Rejmija. Pored toga što je Sem zadužen za dodatnu dozu humora svojim upadicama i povremenim „puštanjem golubova na slobodu”, njegova glavna karakteristika je nemogućnost umiranja što dovodi do gomile komičnih situacija – možete ga maltretirati do mile volje na svaki zamislivi način, a ponekad će njegov „nemrtvi karakter” dobro doći za rešavanje zagonetki.

Grafika u igri je ružnjikava, ispranih boja i sa uglastim modelima. Svetli momenat predstavljaju Ešove grimase koje su preslikane do savršenstva. Ako je grafika podbacila, to se ne može reći za zvučnu podlogu koja je odlična, počev od ambijentalnih zvučnih efekata do komičnih opaski i dijaloga među likovima koji će vas dovesti do suza, a to još više dobija na težini kada pomenemo da je THQ odrešio kesu i za voice-over glavnog junaka unajmio Brusa Kembela lično. Ukupno gledano, Regeneration u velikoj meri podseća na igračku adaptaciju From Dusk Till Dawn, što znači da je isto toliko linearna i jednolična, igra koju će voleti samo iskreni ljubitelji franšize. Da ne budemo previše kritični, ovo je sasvim sigurno najbolja Evil Dead igra do sada.

Jan ČMELIK

 
Call of Duty 2
Civilization IV
Vietcong 2
Creature Conflict: The Clan Wars
World Racing 2
Need for Speed: Most Wanted
Shattered Union
Pro Evolution Soccer 5
The Movies
Starship Troopers
The Matrix: Path of Neo
Shrek Superslam
Evil Dead: Regeneration
Šta mislite o ovom tekstu?
Peter Jackson’s King Kong
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
The Incredibles: Rise of the Underminer
Chicken Little
Mickey Saves The Day
102 Dalmatians: Puppies to the Rescue
Star Wars: Battlefront II

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 4/2 GHz, 256 MB RAM, grafička kartica sa 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2,4 GHz, 512 MB RAM, grafička kartica sa 128 MB VRAM
Veličina:
1 DVD
Adresa:
http://evildead3 .com

66
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera