TEST PLAY<>
102005<><>

Trackmania Sunrise

Ako tragate za igrom s realističnim fizičkim modelom zasnovanim na telemetrijskim podacima, s preciznom detekcijom oštećenja i brdom opcija za podešavanje vozila, komotno preskočite ovu igru jer u njoj nećete naći ništa drugo osim dobrog, starog arkadnog doživljaja. Novo izdanje proslavljene vožnje studija Nadeo donosi dvostruko više uzbuđenja, zadataka i opcija za kreiranje sopstvenih staza kojima se vozi (i leti) ogromnim brzinama, i to na neobičan način, u stilu najsvetlijih kaskaderskih poduhvata – kroz gargantuanske petlje, preko kanjona i zaliva i po vrhovima tunela (samo se lejmeri drže asfaltiranih puteva). Pustite mašti na volju i otisnite se još jednom u svet adrenalinske vožnje koju sami kreirate.

Bogat izbor različitih režima je jedan od najjačih aduta nove Trackmanie, naročito kada se radi o varijantama za jednog igrača (dva režima su sasvim nova). Što se „klasičnog” dela igre tiče, najuzbudljivije su vremenski ograničene vožnje na stazama koje stavljaju reflekse na ultimativni ispit. Iako na tim stazama vožnja traje tek oko jednog minuta, redovno će biti potrebno nekoliko pokušaja da se ispuni zadatak i otključaju naredne deonice jer staze obiluju oštrim krivinama, nepredvidivim preprekama, gigantskim skakaonicama i drugim izazovima koji trku čine neobično uzbudljivom, a ponekad i napornom. Staze su tematski grupisane u nekoliko celina s različitim okruženjem, dizajnom i preporučenim stilom vožnje. Tako će u seriji u kojoj učestvuju sportski modeli akcenat biti na koncentrisanoj vožnji pod punim gasom, dok će deonice na kojima se voze teški terenci na uzanim stazama na ispit staviti preciznost i živce.

Trackmania Sunrise, slično originalu, nudi zanimljiv puzzle režim u kojem treba do kraja uobličiti napola završene staze pomoću delova koje treba uklopiti tako da se staza može preći u okviru vremenskog ograničenja. Metodom pokušaja i pogrešaka, ali i angažovanjem intelektualnih potencijala dolazi se do idealne kombinacije, što nije uvek jednostavan zadatak i verovatno neće svakom prijati. Kao i ranije, pobeđivanjem u trkama zarađuju se „koperi” koji se koriste za kupovinu delova staze, koji se potom uklapaju u sjajno uobličenom editoru. Do kvalitetne staze se ne dolazi ni brzo ni lako, već je potrebno vreme i strpljenje da bi se kreativnost igrača ispoljila na pravi način (mora se priznati da ponovno prelaženje istih deonica može da zasmeta i najupornijima).

Fizika nije pretrpela značajnije izmene u odnosu na prvi deo igre tako da treba računati s potpuno arkadnim modelom koji je lišen čak i osnovne detekcije oštećenja. Ta činjenica čini Trackmaniu naročito interesantnom u režimu za više igrača, opštoj ludnici s maničnom atmosferom. Jedina veća razlika između Sunrisea i originalne igre je u grafičkoj podlozi koja je u novom izdanju drastično poboljšana: modeli automobila su mnogo detaljniji, pozadine su raznovrsnije i detaljnije (dobar deo igre odvija se u urbanom okruženju, a postoji i nekoliko noćnih vožnji s upečatljivim svetlosnim efektima). Igrači kojima se dopala prva Trackmania, u Sunriseu će, nema sumnje, uživati.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Dragonshard
Fable: The Lost Chapters
Trackmania Sunrise
Šta mislite o ovom tekstu?
Advent Rising
Cross Racing Championship 2005
MotoGP: Ultimate Racing Technology 3
NHL 06
7 Sins
Premier Manager 2005/2006
Earth 2160
Blitzkrieg 2
Battle of Britain II: Wings of Victory
Voyage
Echo: Secrets of The Lost Cavern
Gothic II: Night of the Raven
The Incredible Machine

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 3/1,2 GHz, 256 MB RAM, D3D 32 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2 GHz, 512 MB RAM, D3D 128 MB VRAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .trackmaniagame .com

87
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera