PD KUTAK<>
082005<><>

Cheatbook Database 2005

Najveća baza šifara za igre

Igre su oduvek predstavljale pravu razonodu i najlakši način za „ubijanje” slobodnog vremena. Ali, neke igre mogu da budu preteške i pomoć je gotovo neophodna. Tu su uvek razni treneri, šifre ili „korak po korak” objašnjenja za prelazak cele igre (walkthrough). Za pronalaženje ovih stvari uglavnom vam je potreban Internet ili neki časopis (kao što je ovaj). Ipak, časopisi nisu u mogućnosti da predstave šifre za sve igre, a potraga za šiframa surfovanjem po Internetu može da potraje.

Program Cheatbook Database u sebi sadrži preko 10.000 šifara. Međutim, zanimljivo je to što ovaj program ne sadrži samo šifre za PC već i za čak četrnaest tipova konzola (PlayStation, Xbox, Sega Dreamcast, Gameboy Advance itd.), pa čak i za starije konzole kao što je obična Sega ili Nintendo 64. Naravno, program sadrži i rešenja za sve poznatije igre, pa čak i za one u kojima „zagonetke” i ne postoje, a nije retkost da se pored šifre nađe i koristan savet o tome kako lakše preći igru i šta je pametno raditi tokom igranja.

Interfejs programa je urađen za svaku pohvalu. Tu je i odlično urađena opcija za pretraživanje tako da nećete imati apsolutno nikakvih problema u pronalaženju određene igre za koju vam je potrebna šifra. Nažalost, program nema mogućnost automatskog osvežavanja sadržaja, već ćete najnovije šifre za ovaj program (koje izlaze jednom mesečno) morati da skidate sami. Olakšica je to što program u sebi sadrži prečicu ka odgovarajućoj Update stranici na Webu. Skinuti update je .exe fajl i instalira se kao zaseban program. Jednim klikom miša na komandu Direct update najnovija baza biće dodata prethodnoj u originalnom programu.

Bez ikakvih problema možete da izmenite bilo koju šifru ili čak da dodate svoju. Tu je i mogućnost pravljenja potpuno nove (sopstvene) baze, kao i slanja šifara na sajt ovog programa kako bi one postale sastavni deo sledeće „ture” šifara. Sve novije igre će gotovo sigurno biti uključene u bazu, ali ukoliko se slučajno dogodi da neke izostaju, unutar programa ćete naći linkove ka sedamdesetak različitih sajtova koji objavljuju šifre. Ukoliko vam se ne sviđa izgled programa, tu je jedanaest različitih skinova, kao i mogućnost manuelnog podešavanja boja pozadine, fontova, prozora itd.

Svaku šifru možete da snimite u vidu tekstualnog fajla ili da je odštampate direktno iz programa. U program je uključen i HEX editor, kao i konvertor koji omogućava da HTML stranicu konvertujete u običan tekstualni fajl.

U svakom pogledu program zaslužuje pohvale jer je pravi izbor za sve koji ne žele da gube vreme surfujući po Internetu u potrazi za šiframa.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
IE na više (besplatnih) načina
Autodesk Gmax 1.2
Cheatbook Database 2005
Šta mislite o ovom tekstu?
ZipGenius 6.0.2.1030 Standard Edition
FontExplorerL.M. 3.0
Picaboo
XMPlay 3.2
Top Video Joiner
Ultra RM Converter 1.7.6
Video Pilot 1.20
XAMPP Control 1.4.13
Hamachi 0.9.9.8
jGoodies jDiskReport 1.2.2
Krusader 1.60.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
19 MB, 50 MB na HD
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
www .cheatbook .de
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera